Skandāls Jelgavā: vecāki nespēj sadalīt bērnus, iesaista pat televīziju

tautaruna.lv 2.oktobris 2022, 13:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Kāds pāris Jelgavā pēc šķiršanās nespēj sadalīt bērnus – strīdu izšķirt palīdzēja bāriņtiesa un tiesa, taču bērnu tēvs nevēlas piekrist instanču vērtējumiem, vēsta “‘Degpunktā”.

Nesen “Degpunktā” vērsās Jelgavnieks Ansis, kurš ir nonācis neapskaužamā situācijā. Pirms sešiem gadiem izbeidzot kopdzīvi ar savu trīs bērnu māti, sākas savstarpēja sacensība par bērnu aizbildniecības tiesību iegūšanu.

Patlaban, pēc vīrieša vārdiem, ir noritējuši dažādi tiesas procesi starp abiem vecākiem un ir sagaidīti arī dažādi Jelgavas novada bāriņtiesas atzinumi, kuri visi ir bijuši par labu bērnu mātei. Taču Ansis uzskata, ka lēmumi nav bijuši pareizi un bērnu māte nav pelnījusi atvases.

“Nezinu, kur vērsties, Jelgavā visi uz vienu roku. (..) Kamēr bērni dzīvoja pie manis, bija bērni kā bērni, tagad, kad dzīvo pie mātes, pilnīgi savādāki,” saka Ansis.

Tiesāšanās procesa laikā, pie Anša pilntiesīgi uzturējās viena no meitām, kura atgriezties pie mātes kategoriski nav vēlējusies. Taču ar bāriņtiesas palīdzību meitenīte ar varu ir ielikta mašīnā.

Savukārt, satiekot abas pārējās atvases, tēvs uz viņu ķermeņiem ir pamanījis un nofotografējis fiziskas vardarbības pēdas. Ansis uzskata, ka meiteņu māte nebija pievērsusi uzmanību bērnu veselības stāvoklim, līdz ar to bijušas arī citas ielaistas kaites.

Pēc bērnu tēva, Anša uzskatiem, bijušajai dzīves biedrei visi trīs mazie bērni ir nepieciešami tikai pabalstu un atvieglotu kredītnosacījumu dēļ.

Bērnu māte, pie kuras šobrīd atrodas visas trīs mazās meitenes, no komentāru sniegšanas atteicās, uzstājot uz to, ka par savstarpējām attiecībām ar bērna tēvu viņa runāšot tikai caur tiesas procesiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:50

Jaunākās diskusijas