"Tas nav iespējams!" Latgalē iedzīvotājus šokē elektrības rēķini

tautaruna.lv 28.septembris 2022, 7:00
 
F64
Rēzeknes novada Strūžānu ciema iedzīvotājus, kurus jau tā nelutina pārticība, šokējuši elektrības rēķini, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Elektroenerģiju Srūžānos centralizēti par biržas cenu iepērk un tālāk pārdod pašvaldības kapitālsabiedrība ‘Strūžānu siltums”. Pēdējos mēnešos elektrības rēķini Strūžānu iedzīvotājiem strauji kāpuši. Piemēram, jūlijā bija jāmaksā 0,50 eiro par vienu kWh, bet augusta rēķinos ieraudzījuši šokējošo 0,71 eiro par vienu kWh.

"Kopējais rēķins par trīsistabu dzīvokli bija 211 eiro. Es pat ziemā visus gadus neesmu maksājusi tik daudz! Bet tagad tas ir vēl pirms apkures! Vai tiešām mums tāds zelta ciemats ar miljonāriem!? Te ir bezdarbs, pilnīgs bezdarbs! Dzīvo, kā gribi, bet, ja kaut ko nesamaksāsim, tiks atslēgta elektrība!" saka vietējā iedzīvotāja Valentīna.

"Man jāmaksā 170 eiro par mēnesi. Alga man maza, vēl arī invaliditāte. Tas nav iespējams! Jebkuram Strūžānos paprasīsi, ka tas nav iespējams!" saka Aivars.

"Es saņemu invaliditātes pabalstu - 195 eiro. Kā man samaksāt par elektrību un pārējos rēķinus?! Nesanāk," pauž Valērija.

“Mums tas arī ir pārsteidzoši,” tā par elektrības rēķiniem saka SIA “Strūžānu siltums” valdes loceklis Renārs Vabals, kurš norādīja, ka komunālais uzņēmums nav vērsies un nevērsīsies ar sankcijām pret iedzīvotājiem, kuri nespēj apmaksāt rēķinus, ja vien tā nav ļaunprātīga nemaksāšana. Pēc brīdinājumu saņemšanas iedzīvotājus aicinot veikt atmaksas grafiku sastādīšanu.

Rēzeknes novada pašvaldības, kas ir “Strūžānu siltuma” kapitāldaļu turētāja, izpilddirektors Jānis Troška norādīja, ka iedzīvotāju dusmošanās uz komunālo uzņēmumu nav pamatota.

"Līdz jūnijam tas [biržas cena] bija izdevīga, bet pēdējie divi mēneši iecirta spēcīgi. Tā ir tāda šī laika situācija. Tā ir krīze visīstākajā nozīmē. Tā ir biržā noteiktā cena. To nenoteica uzņēmums. Uzņēmums noteica tikai to uzcenojumu, kas saistīts ar sadali, uzturēšanu, tīklu utt. Tā ir niecīga daļa, salīdzinot ar maksu par elektroenerģiju."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas