Mammas ieraksts par vardarbību skolā rada viedokļu vētru

tautaruna.lv 2.oktobris 2022, 10:23
 
Pixabay
Diemžēl skolās pastāv mobings - bērni viens otru aizskar ar vārdiem, arī fiziski tiek darīts pari. Diskusija, ko viena mamma aizsākusi vietnē "Twitter", apliecina, ka vardarbība mācību iestādēs ir samilzusi problēma. Ko iesākt? Kāda loma šajā visā ir pedagogiem, vecākiem, skolas vadībai?

Ilona: Jaunāko meitu un dažas citas meitenes sita klasesbiedrs. Nekādas sarujas ar skolotāju un puikas māti nelīdzēja. Puika esot “īpašs”. Tad vecākās meitas klasesbiedri ieradās ar kausli aprunāties. Kas pēc tam bija par traci! Īpašajam bērnam esot ticis draudēts!!!

Posta autore: Vīrs bija runāt ar tā bērna mammu. Mamma ir saprotoša,runājusi laipni un ieinteresēta,lai šo mobingu izbeigtu. Vismaz kaut kas pozitīvs.

Elvis: Jā labi, a ko skolotājam darīt? Pieskaries tam nejēgam, viņa vecāki ar juristu kollonu atnāks un Nabaga skolotāju paņems visos iespējamajos veidos. Tā jau neko nemaksā, vēl vecāku darbu jādara. Brauc un runā ar puikas vecākiem, lai palīdz risināt. Vai lai pati iešauj pretim.

Daina: Ko darīt skolotājam? 1) NEKAVĒJOTIES informēt skolas psihologu, soc. pedagogu & mācību pārzini, ka klasē ir fiziski vardarbīgs skolēns, kurš apdraud klasesbiedru veselību & dzīvību. 2) NEKAVĒJOTIES izsaukt uz pārrunām pāridarītāja vecākus, kuriem paskaidrot, ka ir 2 iespējas: a) vecāki savam dārgumam saprotami paskaidro, kāda ir pieņemama uzvedība; b) ja puika vēl kaut reizi meitenei kaut pirkstu piedurs, NEKAVĒJOTIES būs iesniegums policijā, soc. dienestam utt. Vecāki, īpaši tā "juristu kolonna", nemaz neilgojas nonākt šo institūciju uzraudzībā.

Zane: Skolotājas hroniski neiesaistās. Baidās no sadursmēm ar varmākas vecākiem. Parasti tie ir tādi pat narcisistiski personāži kā viņu bērni. Pēdējās 3 dienas nodarbojos ar līdzīgas situācijas risināšanu manas 9 gadīgās meitas klasē. Mobings Whatsapp(ā).

Zane: Šiem sūdiem esmu gājusi cauri kā pamatskolas, tā vidusskolas laikā, un esmu nonākusi pie viena secinājumi - kamēr riebekļiem neiedos pa muti, tikmēr miera nebūs. Jo, trust me, skolotājiem, lielākoties, ir vienalga. Un tie riebīgie vārdi uz ļoti ilgu laiku ieduras sirdī

Sintija: Var mani saukt par psihopāti, bet es eju šàdā secībā (apstājos, tur, kur rezultāts): klases audz., direktors, pašvaldības izgl.nodaļa, pašvaldības vadītājs. Ja viss slikti ieslēdzu kolektīvo vēstuli no vecākiem šàdām iestādēm-VP, VBTAI, IKVD, soc.d.,bāriņtiesa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas