Brīdina par vietu Rīgas centrā, kur ir ļoti daudz žurku

tautaruna.lv 3.oktobris 2022, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Raidījums “Bez Tabu” saņem vēsti par kādu skvēru galvaspilsētā – Barona un Bruņinieku ielas stūrī. To neviens īsti nekopjot, tur bieži tiekot atstāti ēdieni, dzērieni.

"Tur sēž bezpajumtnieki. Parādījušies žurku bari. Tiešām, es nepārspīlēšu, ja teikšu, ka no rītiem tur ir desmitiem žurku, kuras sēž alās, lodā pa visu laukumu, kāpj uz sētām un pat kokos. Nezinu, kur tās dzīvo, bet arī pa dienu tur ir vismaz 5-10 žurku. Rītos vispār kā “Riekstkodī”… Varbūt varat noskaidrot, kas mums kā kvartāla iedzīvotājiem būtu darāms, lai to novērstu? Īpašnieku, kā izskatās, zemesgabala nav tik svarīgs," saka Evija.

Agnese, kura dzīvo iepretim skvēram, regulāri spiesta noskatīties uz diskutablām izdarībām. Rīdziniece vērsusies pašvaldībā, taču viss palicis bez taustāma rezultāta.

Rīgas pašvaldības policija atklāj, ka kopš 2020. gada vasaras pret konkrētā zemes pleķa īpašniekiem ierosinātas vairāk nekā 15 administratīvā pārkāpuma procesi.

Un daļa no tiem ir par teritorijas atstāšanu novārtā. Piemēroti vairāki naudas sodi, taču arī tas rezultātu nedod. Aptuveni 800 kvadrātmetru plašais zemesgabals pieder SIA “Zelta jumts”, kuram jau ir uzsākts maksātnespējas process. Sazinoties ar administratoru Aldi Robežnieku, atklājas, ka zeme ir arestēta kāda kriminālprocesa ietvaros. Pēc neoficiālas, taču drošas informācijas, zināms, ka tas saistīts ar uzņēmuma patiesā labuma guvēja Eduarda Slobina figurēšanu Igaunijā izveidotās un nu jau bankrotējušās investīciju platformas “Envestio” izmeklēšanā par miljoniem eiro izsaimniekošanu. Kamēr lieta nav izbeigta, maksātnespējas process, kā arī visas darbības ar zemi - iesaldētas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:53

Jaunākās diskusijas