Pēc redzētā Pārdaugavā rīdziniece pat baidās iznest miskasti

tautaruna.lv 1.oktobris 2022, 15:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Santa jau vairākus gadus dzīvo Rīgā, Kartupeļu ielā, taču nu pienācis brīdis, kad sadzīves atkritumus viņa baidās izmest piemājas konteineros. Santu pamatīgi pārbiedēja žurku bariņš, kas bezbēdīgi rosījies vienā no konteineriem, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Iedzīvotāja sazinājusies ar namu apsaimniekotāja, taču situācija divu mēnešu laikā tā arī nav uzlabojusies. To apliecina arī kaimiņiene Līvija.

Teritorijas sētnieks jau ķēries pie radikālām metodēm un žurku alas piepilda ar degvielu, ko pēc tam aizdedzina. Tas gan neko daudz nelīdz - pēc uguns nodzišanas žurkas jau atkal izmanto tieši tās pašas alas.

"Jūlija sākumā bija pirmā šoka reize, kad paliku bez valodas. Vakarā nesu atkritumus, attaisīju vāku, tur bija vismaz desmit žurku. Tās pīkstēja. Tā pārbijos, ka no bailēm paraudāt nevarēju. Vēl pagājušā nedēļā divas reizes bija tā, ka, nesot miskasti, redzēju skrienošas žurkas. Pārbijos. Vaicāju kaimiņiem, vai var atvērt miskasti, jo man ir bail no žurkām. Reāli bail no viņām, " saka Santa.

“Ja apsaimniekotājs saka, ka žurkas tiek indētas, bet tās visu laiku ir, tad mūsu māju slikti apsaimnieko,” stāsta ilggadēja nama iedzīvotāja Līvija. “Rīgas namu apsaimniekotāja” direktors gan to noliedz. Vēl augustā pie konteineriem divas reizes rosījušies indētāji, kuri par katru vizīti pieprasījuši aptuveni 60 eiro.

Nama iedzīvotāji jau daudz tērējušies siltumtrases izveidošanā, kā arī kāpņu telpu remontā, tādēļ nebūtu vēlams tērēties žurku indēšanai. Daļēja atbildība esot jāuzņemas kā kaķu un putnu barotājiem, tā arī atkritumu apsaimniekotājiem. Uzņēmuma piegādātos konteineros ir atveres, kas esot kā radītas žurku pievilināšanai.

Apsaimniekotāja pārstāvji meklēs risinājumu, lai piegādātiem konteineriem norobežotu ūdens noteces atveri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:26

Jaunākās diskusijas