Rīdzinieki vairs nevar izturēt notiekošo Juglā

tautaruna.lv 30.septembris 2022, 7:30
 
F64
Juglas iedzīvotājus Rīgā un tos, kuri ikdienā mēro ceļu caur šo mikrorajonu, pamatīgi nogurdinājuši nebeidzamie sastrēgumi Juglas un Malienas ielā. Automašīnas un sabiedriskais transports uz priekšu kustas gausi, savukārt iedzīvotāju pilnie pagalmi kļuvuši par caurbrauktuvi tiem, kuri meklē ātrāko ceļu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Juglas iedzīvotājs Edmunds, kurš dzīvo tieši pie sastrēguma ieskautās mājas, nesagaidījis galamērķi, izlec no automašīnas blakussēdētāja vietas un dodas uz mājām ar kājām, jo sastrēgumā nākot aizkavēties pat 15 minūtes. Vietējā iedzīvotāja Jūlija ir šausmās par laiku, kas tiek pazaudēts, gaidot garajā automašīnu rindā. Neapmierinātību ar satiksmes noslogotību pauduši arī sociālā tīkla “Twitter” lietotāji. Tur publicēts video ar rekordgaru automašīnu un sabiedriskā transporta rindu, kas iestiepjas no Malienas ielas Juglā līdz pat Hipokrāta ielai Mežciemā.

Tie šoferi, kuriem pacietības mērs ir pilns un labi zināmi īsākie ceļi, apbrauc sastrēgumu cauri daudzdzīvokļu māju pagalmiem. Autovadītājus neaptur ne zīme “braukt aizliegts”, ne “gulošie policisti”.

Juglas attīstības biedrības pārstāvis Edmunds stāsta, ka Juglas iedzīvotājiem tik tiešām esot problēmas pārvietoties ar automašīnu vai sabiedrisko transportu sastrēgumu dēļ. Uz netālo galamērķi “Ikea” veikalu esot jāpavada ceļā pat 20 minūtes, lai gan attālums ir niecīgs. Arī sabiedriskā transporta pasažieriem nav priekšroka - ja nekustas automašīnas, tad arī autobusi uz priekšu netiek. SIA “Rīgas satiksme” pārstāve atzīst - sastrēgumi tik tiešām būtiski aizkavē sabiedrisko transportu kustību un iekļauties grafikā šoferiem ir grūti. Pie vainas esot spraigie remontdarbi, pēc kuriem arī satiksme atdzīvošoties.

Rīgas domes Satiksmes departamentā gan palabo - problēma esot daudz senāka. Domnieki arī raduši risinājumu un cer tuvāko pāris gadu laikā Juglas iedzīvotājus no sastrēgumu rindām kaut nedaudz atsvabināt, izveidojot rotācijas apli Hipokrāta un Malienas ielas krustojumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas