Imantā daudzbērnu ģimenes mājā paveras baiss skats; bērni cieš no vardarbības

tautaruna.lv 26.septembris 2022, 13:15
 
Dāvis Ūlands/F64
Nojaušot ko nelāgu, sociālā dienesta darbinieki lūdza Rīgas pašvaldības policiju apsekot četru bērnu ģimeni Imantā. Vecākiem ir problēmas ar alkohola lietošanu un agresiju. Diemžēl aizdomas apstiprinājās un visas četras atvases, uz kuru ķermeņiem bija redzamas fiziskas vardarbības pēdas, nonāca krīzes centrā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ģimeni pašvaldības policijas darbinieki apsekoja plkst. 21.00 vakarā. Mājās bija māte ar trīs bērniem. Jaunākās atvases ir sešus un septiņus gadus vecas. Sieviete likumsargus ieaicināja dzīvoklī, bet par negaidīto vizīti bija pavisam neapmierināta.

Sarunas laikā māte kļuva agresīva un nevēlējās saprast policijas ierašanās iemeslu, tāpēc policija tālāko sarunu turpināja ar vecāko dēlu un pārējiem bērniem.

Viņi stāstīja, ka starp vecākiem katru dienu notiek konflikti, tāpēc arī atvasēm nākas ciest.

Bērni likumsargiem parādīja arī zilumus. Daudzi no tiem uz ķermeņa nebija no kritieniem, bet gan vecāku rokas. Drīz vien mājās ieradās arī ceturtā atvase, kura mēģinot izvairīties no konfliktiem, bieži bēg no ģimenes. Uz likumsargu jautājumu, vai aprūpi par viņiem vairākas uzņemas vecāki vai tomēr vecākais brālis, bērni viennozīmīgi atbildēja, ka brālis.

Alkometrs bērnu mātei uzrādīja aptuveni trīs promiļu stipru alkohola reibumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas