Neadekvāta autovadītāja "ārdās" Pļavnieku mājas pagalmā

tautaruna.lv 23.septembris 2022, 11:30
 
Ekrānšāviņš
Kāda pusmūža vecuma sieviete otrdien Pļavniekos meta piesardzību pie malas un sēdās pie stūres 2,6 promiļu reibumā. Šoferes neapdomīgais brauciens beidzās, atsitoties pret gaismas stabu un apgāžoties uz sāniem. Vietējie iedzīvotāji izvilka sievieti no sadauzītā auto, vēsta "Degpunktā". 

Dienas vidū Jasmuižas ielas daudzdzīvokļu mājas pagalmā iebrauca kāds sudrabots “Audi”, kam pie stūres sēdēja kaimiņiem nepazīstama šofere.

Ņemot vērā, ka šaurajās ieliņās jau tā notiek konkurence par stāvvietām, sieviete nebija gaidīta viešņa. Pāris stundas vēlāk svešiniece izlēma doties prom, bet sastapās ar neskaitāmiem šķēršļiem.

Vietējā iedzīvotāja pieminētais jēdziens “izbraukt pa taisno” šajā situācijā nozīmēja uzbraukt uz trotuāra un šķērsot zālienu, pa ceļam cenšoties izvairīties no gājējiem, kokiem, stabiem un žogiem. 50 gadus vecā šofere no izaicinājuma nenobijās.

“Audi” sākumā ietriecās mājas stūrī, noraujot betona apdari. Pēc tam automašīnas vadītāja turpināja ceļu, bet atsitās pret gaismas stabu un apgāzās uz sāniem. Daži kaimiņi saskrēja pagalmā un redzēja, ka šofere nav adekvātā stāvoklī.

“Viņa ir piedzērusies, galīgā “lupatā,” stāsta aculiecinieks.

Savukārt citi vietējie liecās pāri palodzēm, cenšoties saskatīt trokšņa cēloni. “Dzirdēju blīkšķi, kamēr sēdēju un vakariņoju. Domāju, - varbūt atkritumus izved, iztukšo konteinerus. Tas nav smieklīgi, tas ir šausmīgi! Tas vispār ir brīnums, kādā stāvoklī jābūt? Vai nu tas bija alkohola reibums, vai narkotikas. Ir tikai divi varianti,” pauž vietējā iedzīvotāja Irina.

Daži liecinieki stāsta, ka mirkli, pirms “Audi” parādījās uz trotuāra, pa to staigāja divas skolnieces, kas paspēja palēkt malā.

Oficiāli neapstiprināta informācija vēsta, ka vietējie vīrieši izvilka iereibušo sievieti no automašīnas, pirms ieradās policija. Adresē strādāja ugunsdzēsēji un apgāza “Audi” atpakaļ uz riteņiem. Šofere policijas automašīnā, visticamāk, sniedza paskaidrojumus. Iecirknis ziņo, ka uzsākts pārkāpuma izmeklēšanas process.

“Likumsargi veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā un konstatēja, ka sieviete vadījusi spēkratu 2,56 promiļu stiprā reibumā. Valsts policija uzsākusi divus administratīvā pārkāpuma procesus, vienu par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, savukārt otru par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā,” rezumē Valsts policijas pārstāve Līga Bagdone.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:31

Jaunākās diskusijas