Ģimene sašutusi par darbinieces neprofesionalitāti, bērnam durot vēnā

tautaruna.lv 23.septembris 2022, 7:00
 
Pixabay
Asins parauga noņemšana no vēnas jau daļai pieaugušo izraisa nepatiku un pat bailes, nemaz nerunājot par maziem bērniem. Taču ja šo procesu vēl neveic profesionāli, tad bērnam tas ir dubulttraumējoši.
Rihards vietnē "Facebok" atklāj savas sievas un bērna nepatīkamo pieredzi, apmeklējot laboratoriju.
"Pārnāku, vakar, mājās no darba, sieva sēž istabā un raud…
- Tā… Kas noticis?
- Es vairs nekad nevedīšu bērnu uz [...] laboratoriju!
- Tāpēc ka…?
- Tāpēc, ka nekompetenti un vēl bezkaunīgi.
Mazajam četrgadniekam, atkal, kaut kāds vīruss, ģimenes ārste nozīmēja vairākas analīzes. Mājām tuvākā vieta, kur tās veikt, ir [...] laboratorija.
- Klausos tevi, uzmanīgi.
- Vajadzēja noņemt asinis no vēnas. Nezinu, viņa aizdūra garām vai izdūra cauri vēnai, vai iedūra artērijā, bet asinis pārstāja tecēt. Vienu trauciņu uzpildīja, un viss… Vairāk nekas netek!
- Nu?
- Tak neatzīst, ka kļūdījusies. Saku: “Varbūt pamēģinām otrā rokā?”. Šī ne pa kam: te nekas nesanāks, viņam, smadzenēs bloks, trūkst skābekļa, neko nevarēsim paņemt!
- Oho... Pirmo reizi dzirdu, ka asinsriti iespējams apturēt kognitīvi! Man skolā mācīja, ka par asins cirkulāciju rūpējas sirds, kas darbojas, kā sūknis… Mūsu mazais, acīmredzot, ir baigais jogs vai džedajs, kurš visu dara ar domu spēku…
- Jā, ekstrasenss… Bērns vainīgs, ka laborante nemāk analīzes paņemt. Saprotu, ka maziņam grūtāk trāpīt vēnā, kā pieaugušajam, bet, ja neproti pati, pasauc kādu, kas prot!
- Nu, labi, bet ar tām asinīm, ko paņēma, analīzēm pietiks?
- Pagaidi, tas nav viss! Laborante paņem analīžu trauciņu un attaisa vaļā! Mēģinās sadalīt!
- Slikta doma…
- Jā. Asinis, saskaroties ar gaisu, sāka recēt. Oii, te receklis, šis paraugs vairs nederēs. Vārdu sakot, laborante nespēj paņemt no bērna asinis, negrib atzīt ka kļūdījusies, tā vietā mēģinot man ieskaidrot zilus brīnumus, un, finālā, vēl sacūko to paraugu, kuru izdevās paņemt…
- Tad analīzes nodot nesanāca?
- Nē! Dabūsim braukt, mocīt mazo vēlreiz! Tikai ne uz to laboratoriju, vairs nekad! Es esmu drausmīga mamma, nespēju nosargāt savu bērnu no šādas nekompetences…
Pat nezinu, ko te vēl piebilst...," raksta Rihards.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas