Sieviete dalās ar rūgtu pieredzi Rīgas lidostā

tautaruna.lv 22.septembris 2022, 7:00
 
F64
Liene lidostā “Rīga” piedzīvojusi nepatīkamu pieredzi. “Man ir deviņus mēnešus vecs bērns, un mēs bieži ceļojam. Rīgas lidosta ir vienīgā lidosta, kur bērnu ratus atdod ar bagāžu, nevis, kad izkāpj no lidmašīnas. Kāpēc?” viņa jautā raidījumā "Bez Tabu".
“Es un visas citas māmiņas nes savus nabaga bērniņus un rokas bagāžu pa trepēm augšā un lejā, un cauri pasu pārbaudei. Visām rokas līdz grīdai. Vai tiešām nevar ratus atdot uzreiz?” turpina Liene.

Lidostā skaidro: "Iespēju pēc lidojuma saņemt bērnu ratiņus uzreiz pie trapa vai kopā ar bagāžu galvenokārt nosaka konkrētās aviokompānijas bagāžas izsniegšanas noteikumi - tie nosaka kārtību, kādā pasažieri saņem tieši uz borta nogādāto speciālo bagāžu, tai skaitā bērnu ratus. To var ietekmēt arī lidostas termināļa konkrētās daļas infrastruktūras specifika (piemēram - kāpņu un liftu pieejamība - vecākiem var nākties kāpt pa kāpnēm ne tikai ar mazuli rokās un rokas bagāžu, bet arī ratiem, ja konkrētajā sektorā nav pieejams lifts). Taču ikvienam vecākam, kurš ceļo kopā ar mazuli, ir iespēja gan izmantot lidostas nodrošinātos bērnu ratiņus, kas atrodas visā terminālī, gan arī savlaicīgi pirms lidojuma pieteikt bezmaksas asistenta pakalpojumu (PRM serviss), kas palīdzēs gan nokļūt uz gaisa kuģi, ja lidojat prom no Rīgas, gan sagaidīs atlidojot. "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas