Krāpnieki izputina vīrieti no Latvijas; zaudēti vismaz 30 000 eiro

tautaruna.lv 26.septembris 2022, 7:00
 
f64.lv, Romāns Kokšarovs
Ja vien nebūtu pacēlis klausuli. Aptuveni šādi savu pašreizējo dzīvi raksturo Edgars, kurš septembra sākumā saņēma zvanu no kādas dāmas. Uzsāktā saruna drīz vien būtiski iedragāja vīrieša finansiālo stāvokli, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Stādījās priekšā kā starptautiskais drošības dienests, ka es esmu nelegāli nodarbojies ar kriptovalūtas darījumiem un ka tūlīt ar mani sazināsies nākamais speciālists. Nākamais zvans, vīrietis. Viss notiek krievu valodā, protams…"

Par spīti tam, ka Edgars ar kriptovalūtu ir uz jūs, mistiskā drošības dienesta pārstāvis runājis pārliecinoši, turklāt uzrādījis arī šķietami ticamu Latvijas bankā izveidotā konta izdruku. Lai novērstu šaubas, ka Edgars iesaistīts nelegālā 90 000 eiro darījumā, nezināmajai personai jādod attālināta piekļuve portatīvajam datoram, vēlāk - arī viedierīcei. Vārds pa vārdam, un latvietis jau “WhatsApp” sarakstē nosūta arī savas identifikācijas kartes abu pušu attēlus, tādējādi dodot absolūti pilnu rīcības brīvību ar personas datiem.

“Lai pārliecinātos, ka es neesmu tos darījumus veicis, jo es domāju, ka tas ir drošības dienests, jāattaisa “Revolut” bankā konts. Viņi lūdza visus manus līdzekļus ieskaitīt šajā kontā, un vēl paņēmu trīs ātros kredītus,” uzskaita cietušais.

Pēkšņi mistiskā persona lūdz Edgaru aizdoties līdz tuvākajam bankomātam, lai izņemtu 900 eiro skaidrā naudā. Iemeslus, kāpēc tas jādara, Edgars neatceras. Taču tieši prombūtnes laikā nupat izveidotais “Revolut” konts tika iztukšots. Paralēli tam bankā paņemts vēl patēriņa kredīts. Kopējā zaudētā summa - vismaz 30 000 eiro.

Valsts policija uzsver, ka - nedz Valsts policijas, nedz arī kāds cits no operatīvajiem dienestiem, nedz arī valsts iestāžu, nedz arī banku darbinieki nekad nezvanīs, lai noskaidrotu piekļuves banku kontiem vai kādu citu tamlīdzīgu sensitīvu informāciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:40

Jaunākās diskusijas