Ģimenes atpūta Siguldā izvēršas traģiski

tautaruna.lv 24.septembris 2022, 4:30
 
Kaspars Krafts/F64
Māris brīvdienās kopā ar ģimeni pastaigājās pa gleznaino Siguldu, Nītaures ielu, ko šķērso dzelzceļa pārvads. Viņš pat iedomāties nevarēja, ka mierpilnā pēcpusdiena izvērtīsies traģiski. Garām braucot vilcienam, no sliedēm lidoja akmens, kurš trāpīja Māra meitai, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Māris ar ģimeni pastaigājies atļautā vietā, zem dzelzceļa pārvada, kad pēkšņi viņu virzienā lidoja akmeņi.

"Bija tāda sajūta, kā akmeņu lietus lidotu virsū. Mēs bijām četri cilvēki - divi pieaugušie, divi bērni. Jaunākā meita skatījās tieši uz vilciena pusi, tāpēc viņai nesanāca izvairīties un akmens ielidoja meitas sejā."

Akmenim trāpot, Māra trīsgadīgā meita guva nopietnu traumu. Tēvs nekavējoties izsauca ātro palīdzību un bērnu nogādāja Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. Meitai konstatēja brūci viena centimetra garumā un 7 milimetru dziļumā.

Mārim ir aizdomas, ka tā nebija nejaušu apstākļu sakritība, bet gan kāds speciāli akmeņus novietoja uz sliedēm.

“Latvijas dzelzceļš” apsekoja konkrēto vietu un noteikti apsvēršot, kādus risinājumus drošības uzlabošanai šajā vietā ir iespējams ieviest. Tas varētu būt siets vai cits materiāls uz pārvada margām, kas mazinātu iespējamību, ka huligāniskas uzvedības dēļ lidojošs akmens vai cits priekšmets apdraudētu iedzīvotājus, skaidro LDz pārstāve.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:42

Jaunākās diskusijas