Brīdina! Latvijas iedzīvotājus mēģina apkrāpt ar lētu kurināmo

tautaruna.lv 16.septembris 2022, 7:30
 
F64
Muļķojot cilvēkus ar lētāka koksnes kurināmā piedāvājumiem, blēži apkrāpj Latvijas iedzīvotājus. Lai iemantotu cilvēku uzticību, krāpnieki izsūta rēķinus, kuros vazā arī reālu, godīgu uzņēmumu nosaukumus, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Laimu internetā iekārdināja samērā lēts kokskaidu brikešu piedāvājums. Sazinoties ar it kā tirgotāju, pasūtīja divas paletes, par tām pirms piegādes samaksājot 560 eiro, pārskaitot naudu uz Lietuvas bankā reģistrētu kontu. Briketes gan Laimai nepiegādāja. Kurināmā materiāla it kā tirgotājs internetā piedāvā iegādāties arī malku un granulas. Laimai viņš nosūtīja rēķinu no it kā SIA “Sters G”, kas ir reāls uzņēmums Gulbenes pusē, kas tirgo koksnes kurināmo. Rēķinā norādītā kontaktinformācija (e-pasta adrese, tālruņa numurs) gan atšķiras no internetā norādītās “Sters G” kontaktinformācijas.

Raidījums sazinājās ar “Sters G” vadību, kas apstiprināja, ka zina par firmas nosaukuma vazāšanu un cilvēku apkrāpšanu.

"Esmu redzējis jau kādus trīs tādus rēķinus. Arī policijā tos rādīju. Ir tāda lieta. Viens cilvēks bija atbraucis pie mums. Var jau viņu saprast, ja aizskaitījuši 700 eiro un gaida, kad piegādās malku, bet malku nepiegādā. Ir bijuši gadījumi pāri tūkstotim eiro. Viss jau ir iesniegts policijā. Jā, tāda lieta ir. Es veicu kontrolpasūtījumu. Lai es varu policijā uzrādīt reālu saraksti. Cilvēki šajā enerģētikas krīzē un badā ierauga vilinošas cenas un acīmredzot zaudē modrību."

Šogad koksnes kurināmā viltus tirgotāji apkrāpuši vairāk cilvēku nekā visa pagājušā gada laikā, informēja Valsts policijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas