Autovadītāji Rīgā ceļ trauksmi: policija viņus nepamatoti soda

tautaruna.lv 17.septembris 2022, 14:05
 
Aivars Ķesteris/F64
Ne Baldones ielas apkaimē, ne pastkastēs netika izplatīti brīdinājumi par gaidāmiem ierobežojumiem. Iedzīvotāji tika nostādīti fakta priekšā, ka nu iecienīta stāvvieta ielas malā tiek likvidēta, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kristīne apkaimē ciemojas un laimīgas sagadīšanās dēļ izdevies izvairīties no soda kvīts saņemšanas. Braucot ikdienas darīšanās, viņa pamanīja būvnieku rosību. Vēlāk izrādījies, ka ielā uzstādīta ceļa zīme, kas liedz stāvēšanai novietot automašīnas.

Atgriežoties Baldones ielā, Kristīne konstatējusi, ka pie daudzu spēkratu vējstikliem piestiprināti paziņojumi par pārkāpumu. Autovadītājiem piemērots 40 eiro liels naudas sods par spēkratu atstāšanu neatļautā vietā.

"Ap vienpadsmitiem, pusdivpadsmitiem varēja redzēt, ka te pie tā staba kaut ko ņemas. Kad atbraucu atpakaļ, viens vīrietis brīdināja, lai labāk mašīnu šeit nelieku, ka uzlikšot sodu. Paskatījos, ka uzlikta jauna zīme, visām mašīnām bija uzlikti sodi. Katrai mašīnai bija 40 eiro sods. Ja zīmi uzlika pusdivpadsmitos, pusotras stundas laikā atbrauca pašvaldības policija un visiem salika sodus."

Drosmīgākie iedzīvotāji esot zvanījuši Satiksmes departamenta darbiniekiem, taču dzirdīgas ausis nav atraduši. Pašvaldības policijā norāda, ka uz Baldones ielu devušies pēc izsaukuma saņemšanas.

"Notikuma vietā redzējām, ka ir attiecīga ceļazīme, tādēļ arī sodi tika piemēroti. Ne visās situācijās mums ir informācija, kurā brīdī kura ceļazīme uzstādīta. Arī šajā gadījumā mēs nezinājām, vai ceļazīme šajā vietā ir nedēļu, gadu vai vairāk. Ja saņemsim iesniegumus par soda atcelšanu, sazināsimies ar Satiksmes departamentu, noskaidrojot, kad tieši ceļazīme uzstādīta," skaidro policijā.

Ja autovadītāji uzskata, ka sodīti nepamatoti, ar iesniegumu jāvēršas pašvaldības policijā. Zīmes uzstādīšanas iniciatori ir apkaimes iedzīvotāji, kuri ar lūgumiem vērsušies departamentā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:15

Jaunākās diskusijas