Centrāltirgū sirma kundze tiek izlamāta trīsstāvīgiem vārdiem, jo nevēlas pirkt "preci ar labu kvalitāti kā padomju laikā"

tautaruna.lv 15.septembris 2022, 17:30
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Rudīte facebook publicējusi savu pieredzēto stāstu par staprgadījumu Rīgas Centrāltirgū

"Vēlos ar jums dalīties piedzīvotajā Rīgas centrāltirgū 8.augusta rītā. Atgriežoties no mazbērnu izvadāšanas pa mācību iestādēm, kāpnēs satiku savu mīļo kaimiņieni Vairu, kura ir jau krietnā vecumā un pārvietojas ar piepūli. Izrādās, ka viņa bija nolēmusi doties uz centrāltirgu nopirkt siltākas zeķes ziemai un dažus saimniecībai noderīgus traukus.

Zinot Vairas grūtības pārvietoties, piedāvāju viņu aizvest un palīdzēt iepirkties. Vaira atviegloti piekrita un abas devāmies uz tirgu.

Vispirms izvēlējāmies nopirkt zeķes. Mūs apkalpoja krievu valodā. Palūdzu, lai runā latviski, jo sirmā kundze labāk saprot latviešu valodu. Bija jūtams, ka valoda tiek mainīta negribīgi un saruna turpinājumā no tirgotājas puses norit jaukti.

Piedāvājot preci, viņa īpaši uzsvēra, ka tā ir tik labas kvalitātes kā padomju laikā. Intuitīvi jutu, ka preces kvalitātes novērtējums ir ar politisku intonāciju.

Samierinājos, nopirkām preci, devāmies tālāk. Nonācām pie saimniecisko preču stenda. Tagad preci mums piedāvāja treniņtērpā ģērbusies sieviete, kura, kā nojautu pēc izskata, pāri mēram lieto alkoholu. Un notiek tas pats - mums atkal piedāvā preci ar pavadvārdiem, ka tai ir tik laba kvalitāte kā padomju laikā. Tad nu es neizturēju tirgus sievas manipulāciju un pieklājīgi atbildēju, ka mūs neinteresē padomju laika kvalitāte.

No tirgus būdiņas izdrāzās vēl viena treniņtērpā ģērbusies un sāka mums verbāli uzbrukt ar rupjībām piesātinātā krievu valodā.

Tajā brīdī nopriecājos par mīļās Vairas slikto dzirdi un vecuma ierobežoto spēju uztver to, kas notiek apkārt. Veiksmīgi izkļuvām no tirgus sievu sovjetiskajām lamatām un devāmies tālāk. Manuprāt Rīgas Domei, vai kādiem citiem dienestiem vajadzētu pievērts uzmanību, ka centrāltirgus pēc maniem novērojumiem ir kļuvis savā veidā par Kremļa politikas atbalstošu perifēriju," raksta Rudīte.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas