Energokrīze: Lielbritānijā zoodārzos varētu iemidzināt dzīvniekus

tautaruna.lv 10.septembris 2022, 15:30
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Dzīvnieki zooloģiskajos dārzos Lielbritānijā var tikt eitanazēti enerģētikas krīzes radīto problēmu dēļ, intervijā telekanālam ITV sacīja Lielbritānijas pilsētas Sautendas pie jūras zoodārza īpašnieks Filips Millers.
Kā stāsta Millers, zoodārza rēķini auguši no 240 tūkstošiem mārciņu līdz 750 tūkstošiem mārciņu. Šādos apstākļos liela skaita dzīvnieku turēšana ziemā kļūst neiespējama.

“Visi šie dzīvnieki ir jāsasilda, jāatdzesē vai tas viss kopā, 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā,” sacīja Millers. “Turklāt tie visi ir jāpabaro, tāpēc izmaksas ir vienkārši gigantiskas. Šī iemesla dēļ dzīvnieki būs vai nu jāeitanizē, vai arī jāatrod tiem citas mājas, tikai visi pārējie zoodārzi ir tādā pašā situācijā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 5

 
Anonīms
 

Civéka daba, sataisít paam problémas un péc tam pamatojoties uz tám iznícinát tos kas ne pie ká nav vainígi.

10.septembris 2022, 21:05 Atbildēt

Nē, nu, jautri. Vienīgi nesaprotu, kāpēc zoodārzos ir, piemēram, baltie degunradži un citi reti sastopami zvēri. Vispār tās nepārtrauktās apskates nav dzīvniekiem vajadzīgas. Pilsētas svētkos redzēju mini zoo. Kāda apmeklētāja ar suni nosēdās tieši blakus zosīm, kas paniski klaigāja. Visiem bija vienalga. Mini zoo ir noziegums pret dabu. Pabakstīt, pabarot ar snikeru utml. - cilvēki ir vienkārši stulbeņi. Nemaz nerunājot par to, ka dabā neviens nedzīvo pāris kvadrātmetros.

11.septembris 2022, 17:23 Atbildēt

Belladonna,ja nav kas pratigs ko rakstit-neraksti.

13.septembris 2022, 10:04 Atbildēt

Varbūt pareizāk būtu viņus apēst?

12.septembris 2022, 8:02 Atbildēt

verotajs grib visu apest ?tik vien -ka apest...

13.septembris 2022, 10:06 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:29

Jaunākās diskusijas