Pedagogi soctīklos sāk dumpoties pret LIZDA

tautaruna.lv 10.septembris 2022, 11:00
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Izlīgšanas komisijai trešdien pēdējā sēdē nav izdevies atrast kompromisu par pedagogu darba samaksas paaugstināšanu, līdz ar to Latvijas Izglītības un zinātnes arodbiedrība (LIZDA) 19.septembrī rīkos pedagogu streiku, aģentūru LETA informēja LIZDA vadītāja Inga Vanaga.

Līdz 12.septembrim LIZDA plāno iesniegt nepieciešamos dokumentus streika pieteikšanai, tomēr Vanaga atgādina, ka politiķiem joprojām ir iespēja novērst streiku. Kā norāda LIZDA vadītāja, streika procedūra tiks pārtraukta tikai tad, ja valdībā tiks pieņemti noteikti lēmumi atbalstīt LIZDA izteiktās prasības.

Viena no arodbiedrības prasībām ir sabalansēta darba slodze. Arodbiedrība nepiekrīt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājumam, ka darba slodzi sabalansēs līdz 2028.gadam. Šis process esot pārāk ilgs, un to nevarot atļauties ar līdzšinējām problēmām.

Savukārt otrā prasība ir panākt, lai valdība pildītu spēkā esošo Izglītības likuma normu par pedagogu atalgojuma grafiku, to saskaņojot ar algas aprēķina principiem.

Tikmēr soctīklos mutuļo neapmierinātība ar pašu arodbiedrību...

Pārsla: Mans viedoklis ir, ka šoreiz tās ir spēlītes ar bērnu nākotni, piem., 12.klasnieks,kurš 2 gadus mācījies attālināti,beztermiņā nebūs skolā? Tās prasības, ko izvirza LIZDA man neliekas tā vērtas.

Vecmeita: Par LIZDA sūdzas jau diezgan sen. Ja iepriekš tas varbūt bija vairāk virtuves līmenī, tad ar covid tā bija atklata kritika par punktiem, kas nav mazi. Kāpēc joprojām šai organizācijai nav alternatīvas?

Deisa: ir gana grūti noskatīties gadiem ilgi tajā kundzītē, kurai visu laiku viss ir slikti. Ja ir jācenšas atcerēties, vai jel kadā intervijā ir pateikusi kaut ko labu,tad es to interviju iespējams palaidu garām

Maija: Vanaga pati varētu iet par izglītības ministri ja jau viņai vienmēr viss tik slikti. Daļa no reformām ko piedāvā izglītības ministrija man liekas pat ļoti ok. Bet Vanagai jau kaut kā nauda jāpelna un jākūda tauta…

Diāna: Cik ir tādu, kuri izglītībā nejūtas slikti? Es redzu, ka pret streiku ir tie, kas kādu iemeslu dēļ ir satraukušies par ietekmi uz vēlēšanām un tie, kas uztraucas par to kā cietīs bērni…, bērni necieš katru dienu no nemotivēta pedagoga? No tā ka nav mācību materiālu, pedagogu?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 2

 
Anonīms
 

Manuprāt Vanagai tuvojas skolotaju arodbiedrības vadītājas pārvēlēšana un tāpēc viņa cepās.... tādu algu negrib zaudēt, bet pati skolā nav strādājusi ne minūti.

11.septembris 2022, 7:20 Atbildēt

Piln;igi piekrītu,negatīvi noskaņota personība.

12.septembris 2022, 9:37 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:31

Jaunākās diskusijas