Iedzīvotāji sašutuši - “Rīgas satiksmes” autobusi regulāri pārkāpj noteikumus

tautaruna.lv 9.septembris 2022, 7:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Brīvības un Silciema ielas krustojumu Rīgā regulē ne tikai ar luksofora, bet arī ar virs tā izvietoto ceļazīmju palīdzību. Un viena no tām norāda, ka šajā vietā drīkst braukt tikai taisni. Tomēr brīdī, kad sabiedriskais transports pietuvojas krustojumam ar iedegtu pagrieziena signālu, rodas neizpratne, kā tad tā, vai tā arī drīkst, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Rīgā “Rīgas satiksmes” autobusi (28. un 29.) regulāri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. Braucot pa Brīvības ielu no Juglas uz centra pusi, tie autobusi nogriežas uz Silciema ielu, kaut gan uz Brīvības ielas ir zīme “braukt taisni”. Gribētu noskaidrot “Rīgas satiksmes” un ceļu policijas viedokli," pauž Valters.

Tikmēr Ieriķu un Kastrānes ielas krustojumā sabiedriskā transporta šoferīši ar vieglu sirdi ignorē iebraukt aizliegts zīmi jeb tautā dēvēto “ķieģeli”. Un šis nebūt nav vienīgais krustojums, kas, visticamāk, arī dažam labam rīdziniekam ar stāžu liek apstulbt. Augusta Deglava un Ulbrokas ielas krustošanās vietā “Rīgas satiksmes” autobusa vadītāji bez raizēm un jebkurā diennakts laikā veic kreiso pagriezienu, kaut arī diennakts lielākajā daļā šoferīšiem tas ir liegts.

Visos apskatītajos un arī citos tamlīdzīgos gadījumos Rīgā iespējamās domstarpības un pat ceļu satiksmes negadījumus varētu samazināt, piemēram, izvietojot papildzīmes ar norādi - izņemot sabiedrisko transportu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods gan ir nepielūdzams un uzskata, ka papildzīmju izvietošana nekādā gadījumā neuzlabotu satiksmes drošību. “Sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājam, veicot pagriešanās manevru, ir laikus jāieslēdz šis pagrieziena manevrs. Ja autobusa vadītājs to neievēro, tad gan aicinām vērsties departamentā vai “Rīgas satiksmē” un informēt par šo.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas