Absurds! Siguldā pensionāru pāri pašvaldība met ārā no dzīvokļa

tautaruna.lv 10.septembris 2022, 12:47
 
F64
Senioru pāri, kurš nav parādā ne centa par īri un komunālajiem pakalpojumiem, Siguldas novada pašvaldība izliek no pašvaldības dzīvokļa, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Lauma un Ludis jau 20 gadus dzīvo daudzdzīvokļu namā Siguldā, Lakstīgalas ielā, pašvaldībai piederošā dzīvoklī. To viņiem tūkstošgades sākumā pašvaldība ierādīja pēc tam, kad nojauca namu, kurā agrāk pāris dzīvoja.

Lauma un Ludis ir izmisumā, jo pašvaldība liek izvākties no dzīvokļa līdz septembra vidum. Seniori nav parādā ne centa par īri un komunālajiem pakalpojumiem. Ierādot konkrēto mitekli, pašvaldība neļāva to privatizēt. Lauma asarām acīs kameras priekšā lūdzās pašvaldībai atļaut turpināt dzīvot konkrētajā miteklī.

Seniori jau agrāk interesējušies par iespēju privatizēt dzīvokli, bet tas atteikts. “Iepriekšējais mērs teica, ka varēsim dzīvot līdz pēdējai ieelpai! Tagad ir tā, kā ir,” pašvaldības vadības mutisko solījumu atminējās Lauma.

Pašvaldība senioru izlikšanu no dzīvokļa pamato ar to, ka viņiem šī palīdzība dzīvokļa veidolā vairs nepienākas, jo pēc mātes nāves Ludis īpašumā ieguva viņas vienistabas dzīvokli. To gan Ludis drīz vien pārdeva par 9 tūkstošiem eiro, jo bijis neliels un nepiemērots dzīvošanai diviem.

Īpašumā iegūstot dzīvokli vai gūstot ienākumus no nekustamā īpašuma pārdošanas, iedzīvotāji zaudē iespēju saņemt pašvaldības palīdzību - vairs nedrīkst dzīvot pašvaldības miteklī, informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Sintija Gulbe.

Pašvaldības pārstāve Gulbe nemācēja paskaidrot, kāpēc vietvara neatļāva privatizēt konkrēto mitekli, bet norādīja, ka viņi bija informēti par to īres līgumā. Ja seniori līdz noteiktajam termiņam neizvāksies no dzīvokļa, pašvaldība vērsīsies tiesā, informēja vietvaras pārstāve Gulbe. Arī Lauma un Ludis prāto par tiesāšanos ar pašvaldību, tādējādi cerot panākt neizlikšanu no mitekļa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 1

 
Anonīms
 

Pašvaldībai taisnība

12.septembris 2022, 16:19 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:16

Jaunākās diskusijas