Traģēdija Tukuma pusē: iet bojā laulāts pāris

tautaruna.lv 7.septembris 2022, 13:15
 
Oksana Džadana/F64
Tukuma pusē par spīti dūmu detektoru signalizēšanai, mājinieki nepaspēja noreaģēt uz ugunsgrēku, kas atņēma divu pusmūža vecuma cilvēku dzīvības. Kamēr ugunsdzēsēji cīnījās ar liesmām, kāda mājā dzīvojoša sieviete atteicās evakuēties, līdz viņu piespiedu kārtā evakuēja policijas darbinieki, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Nedēļas nogalē kādu nomaļu privātmāju Tukuma pusē pārņēma ugunsgrēks. Desmit minūtes pirms pusnakts, laikam jau īssavienojuma dēļ, sāka gruzdēt starpsienu pārsegums. 84 gadus vecā Dzidra atradās pirmajā stāvā, bet kaimiņi - laulāts pāris pusmūža vecumā, gulēja otrā stāva istabās. Tieši viņu dzīvoklī dūmu bija visvairāk.

“Viņi bija sadzērušies un it kā no boilera tas izcēlās. Es dauzīju pa griestiem, bet viņi nereaģēja,” stāsta mājas iedzīvotāja Dzirda.

Pirmajā stāvā, blakus Dzidras istabai, dzīvo kāda pensionāre, kas atteicās evakuēties no degošās mājas. Trauslā sieviete nonāca fiziskā konfliktā ar likuma sargiem, kas ar varu centās viņu dabūt ārā pa durvīm. Pensionāre mēģināja atsisties ar sadzīves priekšmetu palīdzību.

Kamēr policija cīnījās ar pensionāri, abi augšstāva kaimiņi jau bija nosmakuši dūmos, pirms viņu mirstīgās atliekas uzgāja ugunsdzēsēji. Dzidra uzsver, ka par spīti pārmetumiem, kas dzirdēti Tukuma pilsētā, viņa neko nebūtu varējusi darīt, lai laulāto pāri izglābtu: “Es tak neiešu tur pa dūmiem nokritst vēl.”

Mājas iedzīvotāju starpā bija visai sliktas attiecības. Konflikti ar īrniekiem radās itin bieži.

Visi četri pensionāres mājdzīvnieki ugunsgrēkā izdzīvoja, bet otrā stāva iedzīvotāju kaķis gan gāja bojā kopā ar saimniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas