Rīdziniekus biedē auto ar šāvienu skaņām; iesaistās Rīgas dome

tautaruna.lv 8.septembris 2022, 7:00
 
F64
Pirms kāda laika dziedātāja Marta Fabriciusa (ex.Kukarane) un Aija Vītoliņa sūdzējās, ka viņu miegs un miers, dzīvojot Rīgas centrā, tiek traucēts. Viņas uztrauc skaļie autobraucēji, kuru auto rada šāvieniem līdzīgus trokšņus. Kopš tā laika nekas nav mainījies, vēsta raidījums "Bez Tabu".

“BezTabu” komandai izdevās sazināties ar kādu autobraucēju, kura īpašumā ir divi automobiļi, kuri pārveidoti tā, ka rada šīs šāvieniem līdzīgās skaņas - ar Robertu Vītolu, sociālajos tīklos pazīstamu kā @Robyworks.

"Man Subaru markas automašīnai tas ir tāpēc, lai nebūtu turbo bedres, negribu tur baigi tehniski līst iekšā. Un tāpēc viņš arī tā kā šauj un ir tas šaušanas troksnis. Bet citai mašīnai man tas ir vairāk tāpēc, ka vienkārši forši izklausās," saka Roberts.

Rīgas pašvaldības policija (RPP), apzinoties, ka šāviena skaņas no automobiļa patiesi var no naktsmiera uzmodināt rīdziniekus, atklāj - nav likuma, kas konkrētajā situācijā ļautu sodīt. Vienīgā atbildība, kas ir paredzēta par sabiedriskās kārtības traucēšanu, ir huligānisms. Un šajā gadījumā skaļie autobraucēji kā huligāni nekvalificējas.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola saprot, cik lielas neērtības šī situācija rada Rīgas iedzīvotājiem. Viņa atklāj, ka Rīgas dome kopā ar pašvaldības policiju jau strādā pie priekšlikumiem un grozījumiem ārējos normatīvajos aktos, un ar tiem plānots iet pie nozares ministrijas - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:57

Jaunākās diskusijas