Skultē draud atslēgt elektrību - uz visiem laikiem

tautaruna.lv 22.augusts 2022, 10:30
 
Aigars Eglīte/F64
Ņina Skultes ciematā dzīvo vairāk nekā divdesmit gadu un zina stāstīt, ka pašvaldības uzņēmums katru mēnesi no iedzīvotājiem papildus iekasējis 10% elektroenerģijas rēķina daļas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Skultes ciems ir bijušais karavīru ciematiņš. Okupantu karaspēkam atstājot Latviju, tā brīža pagasta līderis Mārtiņš Bojārs, kurš vēlāk kļuva par ilggadēju novada priekšsēdētāju un šobrīd ir priekšsēdētāja vietnieks, lūdza Augstākajai Padomei teritoriju nodot pagasta vajadzībām. Nu Mārupes novada dome noliedz savas īpašumtiesības pār zemē ieraktiem kabeļiem un paziņo, ka nākamā gada vasarā elektroenerģija pa tiem pārstās plūst.

Iedzīvotāji gan nevēlas turpmāko dzīvi pavadīt tumsā. Katru mēnesi Skultes iedzīvotāji pašvaldības uzņēmumam piemaksājuši aptuveni 900 eiro, gadā tie jau ir nepilni 11 tūkstoši, 10 gados jau 108 tūkstoši.

"Mārupes komunālie pakalpojumi” paziņoja, ka no nākamā gada jūlijā vairs nebūs iespējams izmantot pašreizējos elektrotīklus. Viņi paziņoja, ka nezina, kam tie pieder. Tie it kā esot kritiskā stāvoklī, taču nekādus aktus mums nav uzrādījuši. Sanāk, ka 30 gadus mēs nelegāli šos tīklus izmantojām? Mēs visus gadus apmaksājām elektroenerģijas rēķinus, kā arī piemaksājām 10%," stāsta Ņina.

Saņemot “Sadales tīkls” aprēķinus, iedzīvotāji konstatējuši, ka katram dzīvokļa īpašniekam jārēķinās ar 1000-1500 eiro lieliem izdevumiem.

Pašvaldības izpilddirektors stāsta, ka neko daudz vietvara nevarot palīdzēt. Iedzīvotājiem nu pašiem jāapmaksā jaunu pieslēgumu izveidi.

Valsts uzņēmumā “Sadales tīkls” norāda, ka Latvijā daudzviet joprojām tiek izmantoti bezsaimnieka elektrotīkli. Uzņēmums nav gatavs pārņemt savā īpašumā tīklus, kuru stāvoklis nav zināms. Jaunu pieslēgumu izveidošana tiktu daļēji kompensēta no valsts puses.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:14

Jaunākās diskusijas