Soctīklos: Jūrmalas biblotēku saglabāšanai naudas nav, Kauguru svētkiem - cik tik uziet!

tautaruna.lv 20.augusts 2022, 10:30
 
Pixabay
Jūrmalas dome atbalstījusi priekšlikumu reorganizēt Jūrmalas Centrālo bibliotēku. 
Lēmums paredz likvidēt Asaru bibliotēku, slēdzot to apmeklētājiem no 2022. gada 1.oktobra. Pārmaiņas skars arī Bulduru bibliotēku, kas tiks pārvietota uz Centrālās bibliotēkas un Jūrmalas teātra telpām.
Neatkarīgā jau rakstīja, ka nesen Ināra Ratniece, Bulduru bibliotēkas vadītāja, saņēma uzaicinājumu kopā ar Asaru bibliotēkas vadītāju „paciemoties” pie Centrālās bibliotēkas vadītājas Māras Jēkabsones: esot saņemts Agneses Miltiņas (Jūrmalas valstspilsētas administrācijas kultūras nodaļas vadītāja - E.V.) e-pasts, ka nākamajā sezonā Asaru un Bulduru bibliotēkās vairs netiks apmaksāta apkure. Jūrmalas pilsētai apkure esot pārāk dārgs prieks. Iegansts - apkures apmaksas pārtraukšana - liecināja, ka jāmeklē veids, kā aizplīvuroti pateikt, ka abas grāmatu krātuves tiek likvidētas. Likvidēšanu nolēma dēvēt par pārcelšanu.
Skarbs, bet populārs kļuvis arī Rolanda publicētais viedoklis šajā sakarā:
Jūrmalas iedzīvotāji savāca 1200 parakstsus ar lūgumu neslēgt Asaru un Bulduru bibliotēku. [...] iedzīvotāju lūgumu neņēma vērā un tās tiks slēgtas.
Bibliotēku saglabāšanai bija nepieciešāmi 52 tūkstoši eiro. Tajā pašā laikā šodien 60 tūkstoši eiro tika papildus piešķirti Kauguru svētkiem, kopā tērējot vairāk kā 200 tūkstošus eiro. Nākamsestdien Busulis un Vaikule kāps uz skatuves uz slēgto bibliotēku rēķina."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:36

Jaunākās diskusijas