“Tu dzīvo Latvijā! Tev jāzina krievu valodu no galvas!”; dzērājšoferis izlamā policistu

tautaruna.lv 18.augusts 2022, 18:30
 
Lauris Vīksne /F64
Baložu pievārtē, aizturot iereibušu trīs vīriešu kompāniju, vizinoties ar “Audi” spēkratu, policistiem nācās uzklausīt neskaitāmus pārmetumus un pat draudus, vienā brīdī situācija gandrīz ekselējās līdz kautiņam, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Trīs vīriešu kompānija pa ceļam uz vietējo peldvietu tika “noņemta no trases”. Ja melnā “Audi” ceļā negadītos policisti, iespējams, pēc neliela brīža spēkrats tik un tā pārtrauktu braucienu, finišējot kādā citā automašīnā vai grāvī.

Protams, smaržas policijas videokameras fiksēt vēl nespēj, taču alkohola aromāts esot bijis pirmais, ko inspektori sajuta, vien tuvojoties apturētajai automašīnai.

Par to, ka vadītājs bija iedzēris, viņš pats diži nediskutēja, bet kategoriski atteicās sadarboties tieši ar pašvaldības policiju un lūdza saukt ceļu policiju. Iespējams, nesteidzīgā taktika, pieprasot notikuma vietā izsaukt ceļu policiju, bija saistīta ar cerību novilcināt laiku un kaut cik samazināt promiļu daudzumu.

Brīdī, kad policijas darbinieks uz krieviski uzdotiem jautājumiem atbildēja, ka būs jāuzgaida kolēģis, jo nesaprot krieviski, iereibušais autovadītājs sāka rupji lamāties.

Iereibušais vadītājs centās krievu valodā noskaidrot policista vārdu, uz ko likumsargs atbildēja, ka nesaprot krievu valodu. Vadītājs sāka rupji lamāties un norādīja, ka Latvijā krievu valoda jāzina obligāti: “Tu dzīvo [cenzēts] Latvijā! Tev jāzina krievu valodu no galvas!”

Redzot situācijas eskalāciju, lai novērstu potenciālus draudus sev un apkārtējiem, policisti notikuma vietā piesaistīja papildspēkus.

Notikušā dēļ automašīnas vadītāja sievai nācās mest savus darbus pie malas, ņemt taksometru un ar bērnu braukt pie Baložu robežas pakaļ automašīnai. Visi trīs iesaistītie tika pieaicināti uz pārrunām ar ceļu policistiem, apstākļu noskaidrošanai un mērījumiem. Konstatēts, ka šoferis spēkratu vadīja 3,02 promiļu reibumā bez autovadītāja tiesībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:21

Jaunākās diskusijas