Konflikts Jelgavā: arī piekautās meitenes rīcība tiek traktēta kā pretlikumīga

Portāls nra.lv 17.augusts 2022, 21:40
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Meitene, kuru kā varēja redzēt sociālajā vietnē "Facebooj" ievietotā video, tika rauta aiz matiem un nogrūsta zemē, tagad pati ir nonākusi tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Šajā lietā uzsākti jauni adminustratīvā pārkāpuma procesi un viens no tiem - arī pret cietušo meiteni, kuru apsargs grūstījis un rāvis ar matiem.

“Ekspertīze secināja, ka nav nodarīti nekādi miesas bojājumi. Apsargs piparu gāzi nepūta meitenei acīs, bet ar atstatumu, līdz ar to iedarbība nav tik liela, lai nodarītu bojājumu redzei,” skaidro policijā.Turklāt, konflikts sācies daudz agrāk nekā redzams video.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja arī konflikta iemeslu jeb kas noticis aptuveni stundu iepriekš, pirms no kabatas tika izvilkts piparu gāzes baloniņš. Izrādās, meitene esot provocējusi apsargu, taču tas tāpat likuma priekšā neattaisno vīrieša reakciju un vardarbīgās metodes kārtības ieviešanai.

“Kompānija, ar kuru kopā bija jauniete, devās ik pa laikam ārā no kluba un atgriezās. Naktssargs pamanīja, ka ar katru reizi kompānija atgriežas iereibušāka. Apsargs brīdināja, ka neielaidīs viņus. Novērtējot uzvedību, apsargs nolēma meiteni neielaist. Viņa sāka apspļaudīt durvis un apsargu,” norāda policijā.

Lietas izskatīšana nebeigsies ar pirmā nozīmētā administratīvā pārkāpuma procesa beigām. Šobrīd tiek lemts par abu kautiņā iesaistīto cilvēku atbildību, proti, arī piekautās meitenes rīcība tiek traktēta kā pretlikumīga, par ko pienākas sods.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 17. jūlijā, ap pulksten 2 naktī naktskluba "Tonuss" teritorijā Jelgavā bija izcēlusies konflikta situācija starp naktskluba apsargu un kādu 2003. gadā dzimušu jaunieti. Video, kas bija izplatījies sociālajos tīklos, bija redzams, ka uz kluba trepēm "vīrietis" fiziski iespaido sievieti, nogrūž uz zemes. Tikmēr apkārtējie uzvedas it kā nekas īpašs nenotiek. Mierīgi paiet konfliktam garām. Un jā, protams, svarīgāk ir šo visu filmēt. "Nevar saprast, kurš lielāks memļaks. Tas sitējs vai video autors," komentēja Artūrs. Šis video no Facebook ir izņemts.

Kā norāda kluba vadība, apsargs no darba tiks atbrīvots, par notikušo informē portāls "Delfi".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas