Gājēji Rīgas centrā pakļauj sevi lielām briesmām

tautaruna.lv 22.augusts 2022, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jau kopš augusta sākuma mainīta satiksmes organizācija galvaspilsētas centrā – gājējiem pie centrālās stacijas liegts pārvietoties pa vienu Gogoļa ielas pusi, tomēr aizliegumu neņem vērā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ignorējot aizliegumu, gājēji pārvietojas pa brauktuvi, tādējādi pakļaujot sevi briesmām. Būvnieki izveidojuši jaunu regulējamu gājēju pāreju, lai plūsmu novirzītu uz otru ielas pusi, tomēr liela pilsētnieku daļa to ignorē. Pašreizējais risinājums saskaņots ar vietvaras darbiniekiem. Lai gājējus brīdinātu, būvnieks piesaistījis arī savus darbiniekus, kuri no gājējiem saņēmuši draudus un pārmetumus, ka traucē turpināt ierasto maršrutu.

“Bez Tabu” novērojums liecina, ka nevienu gājēju nemulsina brīdinošie uzraksti. Briesmām sevi pakļauj kā jaunās māmiņas, tā bērni, pensionāri un citi sabiedrības locekļi.

Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis norāda, ka Latvijas iedzīvotāji nereti netic izvietotajām ceļazīmēm. “Latvijas sabiedrība ir dīvaina. Varam uzlikt zīmes, dažādus ierobežojumus, bet cilvēki vienalga netic, ka var uzbraukt auto, betona gabals uzkrist uz galvas,” stāsta Irbītis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:58

Jaunākās diskusijas