Klients nikns: elektrību netērē, bet skaitītājs griežas

tautaruna.lv 22.augusts 2022, 5:00
 
F64/Attēlam ir ilstratīva nozīme
Laikā, kad cenu lēciens uzņēmis strauju augšupeju, tostarp arī elektrības cenas, katrs iztērētais kilovats ir no svara, kāds būs gala rēķins.
Edgars pamanījis, ka ar viņa skaitītāju kaut kas nav īsti kārtībā.
"16kW 24 stundās!!! Vai kāds var paskaidrot, kā vienā dienā tas iespējams? Nojautu, ka kaut kas ne tā... Nolēmu pārbaudīt. Strādāja tikai 3 gadus jauns ledusskapis, rūteris, gaisma tikai pēc nepieciešamības. Speciāli neko vairāk neslēdzu. Pat indukcijas plīti. Taisīju eksperimentu... Tagad atstāts tikai ledusskapis," 10.augustā facebook raksta Edgars.
"11.08 papildinu info -18h laikā tukšā mājā, kur pieslēgts tikai ledusskapis un rūteris 18 stundās rāda, ka patērēts 7kW...Sazvanīju un pieteicu skaitītāja pārbaudi... 10 kW 24 stundās - super.... Turpinājums sekos.... No jaunā tipa skaitītāja atteikties arī nevar - zvanīju ..." pikts ir Edgars.
Ierakstu pamanījis arī "Sadales tīkls" un situāciju skaidro šadi:
"Labdien! Sadales tīkls (ST) speciālisti situāciju pārbaudīja. Konkrētajā situācijā klients konstatēja iepriekš neidentificētu elektrības patērētāju - sava īpašuma iekšējās elektroinstalācijas bojājumu. Pateicoties viedā skaitītāja datiem, to ir izdevies atklāt savlaicīgi - bojāta elektronistalācija var būt gan elektrotraumu, gan ugunsgrēku cēlonis.
ST uzstādītie skaitītāji ir precīzas mērierīces. Ja rodas aizdomas, ka pēkšņi nepamatoti pieaudzis patēriņš, vispirms:
Veiciet ikstundas patēriņa izpēti mūsu klientu portālā www.e-st.lv, iespējams, pamanīsiet jaunas likumsakarības un nepilnības mājokļa elektroierīču darbībā.
Pārliecinieties, ka elektroierīces ir darba kārtībā un tiek lietotas atbilstoši,
Veiciet iekšējā elektrotīkla pārbaudi - piesaistiet sertificētu speciālistu. Iespējams, jūsu īpašumā ir bojāta elektroinstalācija."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas