Kaut kas traks! Par hosteļa fotografēšanu Rīgā liek maksāt 50 eiro sodu

tautaruna.lv 12.augusts 2022, 12:15
 
Ekrānuzņēmums/Tv3
Rīgas centrā, Marijas ielā, bez izkārtnēm, slēpjoties aiz šķietami parastām dzīvokļa durvīm, darbojas nelegāls hostelis, uzklausījis sūdzības par iestādi, pārbaudē kopā ar būvinspektoriem un policiju noskaidrojis TV3 raidījums “Bez Tabu”.

Par iestādi Marijas iela 1. nama 4. stāvā raidījumam ziņoja Liene, kura jau kādu laiku dzīvo ārzemēs. Viņa nesen kopā ar draugu bija ieradusies dzimtenē, un hosteļa istabiņu uz trim naktīm noskatīja interneta vietnē “Booking.com”.

Apskatījām pirmās atsauksmes. Muļķi, ka nepašķīrām tālāk. Aprakstā bija rakstīts, ka ir logi, skapis. Nekas no tā neatbilda patiesībai.

Liene par trim naktīm nelegālajā hostelī samaksāja 90 eiro.

Liene ar draugu, tāpat kā citi hosteļa klienti, ilgi maldījušies, jo nama ārpusē un kāpņutelpā nav norāžu par iestādi. Arī “Bez Tabu” pie konkrētā nama satika galvaspilsētas viesus, kuri, lai gan bija samaksājuši par naktsmītni, to nekādi nevarēja atrast.

Kāpām uz ceturto 4. stāvu, bet tur nekā nav. Piektajā stāvā ir autoskola, kur prasījām. Tur uzreiz saķēra galvu un teica, ka jāiet stāvu zemāk. Brīdināja būt gataviem, jo tas [hostelis] ir nelegāls bizness un tur mūs gaidīs dusmīga krieviete,

stāstīja Liene.

Hosteļa darbiniece nespēja komunicēt valsts valodā, piebilda Liene. Tāpat viņa raidījumam stāstīja, ka, saņemot atslēgas, darbiniece likusi parakstīties par apņemšanos ievērot noteikumus. Lienei licies ļoti savādi, ka viens no noteikumiem bija aizliegums filmēt un fotografēt hosteļa telpas. Ja fotografē, sods 50 eiro.

Lai gan internetā reklamējuši iespēju rezervēt istabu ar divguļamo gultu un logu, ko arī iepriekš pāris izdarīja, ierādīja guļvietu ļoti mazā telpā bez loga un divguļamās gultas.

Tādā kā kabūzī. Es to nevaru nosaukt par istabu. Divstāvīga gulta, tik vien vietas, cik diviem maziem krēsliem. Pieliekot degunu gultai, jūt, kā tā smird pēc mitruma. Augšā nekādas gaisa ventilācijas nav. Puisis palūdza, vai var iedot istabu vismaz ar logu, uz ko atbildēja - ja daudz runāsim, atņems mums mantas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas