Degošā mājā Dārziņos iesprostotie paveic īstu brīnumu, lai glābtu savas dzīvības

Portāls nra.lv 11.augusts 2022, 7:00
 
Ekrānuzņēmums/TV3/Degpunktā
Nopietns ugunsgrēks pirmdien pamatīgi izpostījis nesen uzbūvētu privātmāju Dārziņos. Saimniekiem, glābjoties no nāves briesmām, nācās lēkt ārā pa logiem, turklāt ugunsdzēsējus adresē sagaidīja virkne grūtību, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Milzīgs ugunsgrēks dzīvojamo māju Dārziņos pārņēma pusdienlaikā. Blakus esošajās ēkās mītošie bija pirmie, kuri vēl pirms saimniekiem pamanīja ko nelāgu.

“Mēs pamanījām dūmus, vasaras laikā tas nav visai tipiski. Es vīram vaicāju, vai kāds krāsni iekurināja? Vīrs teica, ka tomēr kaut kā nepareizi, dūmi nenāk no skursteņa. Aizgājām paskatīties, dūmi jau bija strauji izplatījušies,” saka kaimiņiene Žanna.

Viņa ar vīru un savu dēlu cīņā ar liesmām talkā paņēma visvienkāršākos rīkus, viss, kas bija pa rokai - spaiņus ar ūdeni un no savas sētas ģimene izritināja dārza šļūteni. Cilvēku pūles ugunsgrēka izplatīšanos apturēja vien uz neilgu laiku, protams, bez profesionālas palīdzības iztikt nebija iespējams. Un visbīstamākais šajā situācijā bija fakts, ka degušajā miteklī atradās vairāki iesprostoti ļaudis.

Mēs zinājām, ka saimniekam obligāti bija jābūt mājās, nezinājām, vai ir vēl kāds. Mēs jau redzējām, ka pa logu lien ārā sieviete, mans dēls pieskrēja klāt, saķēra un izvilka viņu ārā. Pēc tam vēl suni. Viņa vēl izvilka ārā savu dēlu. Kopumā bija trīs cilvēki,

teic Žanna.

Visi trīs mājinieki tika ārā no liesmu gūsta. Nama saimnieks guva ķermeņa apdegumus, taču no hospitalizācijas pēc mediķu apskates atteicās. Cietušie paveica īstu brīnumu, lai glābtu savas dzīvības. Viņi neļāvās panikai un rīkojās aukstasinīgi. Saprotamu iemeslu dēļ publiskus komentārus par piedzīvoto un nelaimes cēloņiem saimnieki sniegt nevarēja.

Vietējie Dārziņu iedzīvotāji saka, ka šo nelielo koka namiņu saimnieks ar savu ģimeni būvēja un renovēja teju trīs gadus un tikai pavisam nesen darbus pabeidza. Kas īsti notika un kāpēc ēka uzliesmoja, pagaidām no atbildīgajiem dienestiem ziņu nav. Neoficiāla informācija liecina, ka īpašums nebija apdrošināts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas