Iedzīvotāji mežā atrod Ziepniekkalnā nozagto pārtikas furgonu

tautaruna.lv 4.augusts 2022, 20:39
 
Ekrānuzņēmums/Tv3
Ogotāji, sēņotāji un citi aktīvās atpūtas cienītāji Baložu apkaimes mežos uzgāja visai netipisku ainavu – zemes ceļa vidū sadegusi mētājās kravas automašīna, bet tai apkārt atradās neskaitāmi tējas maisiņi un to iepakojumi, vēsta “Degpunktā”.

Sociālajos tīklos cirkulē fotoattēls, kurā redzama sadegusi un apzīmēta kravas automašīna meža vidū, miskastes maisu ielenkumā. Skats un smārds vietā nav tīkams, tāpēc daži apkārtnes iedzīvotāji Baložos un Krustkalnā izlēma sūdzēties internetā, ka neviens drazu laikus neaizvāc.

Izrādās, sadegušais spēkrats uz zemes ceļa stāv jau vairākus mēnešus, turklāt ir kriminālnozieguma sekas. Policijā ziņo, ka vainīgie centušies noslēpt zādzības pēdas.

Gita Gižbovska, Valsts policijas pārstāve:


Šā gada maijā Ziepniekkalnā tika nozagta smagā automašīna, kurā atradās pārtikas krava, tēja.

Valsts policijas darbinieki ir pirms laba laika pabeiguši veikt visas nepieciešamās darbības ar transportlīdzekli un īpašniekam ir paziņots, ka viņam jānodrošina spēkrata aizvilkšana no meža.”

Acīmredzot, sadegušās kravas automašīnas īpašnieks nav reaģējis uz aicinājumu teritoriju sakopt. Kopš ugunsdzēsēji tika galā ar bīstamo ugunsgrēku mežā, jeb trīs mēnešu laikā, SIA “Rīgas meži” darbinieki salasīja izbērtos tējas maisiņus un salika plastmasas atkritumu maisos.

Kāpēc situāciju neviens nerisināja laikus, “Degpunktā” vaicāja Valsts vides dienestam. Izrādās, informāciju par nesmukumu dienests pirmo reizi saņēma no mums.

VVD Operatīvā koordinācijas centra vadītājs Elmārs Jasinskis stāsta, ka par notikušo VVD uzzin no “Degpunktā” un uzreiz pēc tam sazinājies ar pašvaldības vides speciālistu, policiju un zemes īpašnieku. Nekādi bīstamie atkritumi tur nav, kravā atradās tējas maisi, ko savākuši “Rīgas meži” un izvedīs tuvākajā laikā, gaidot sausāko laiku, jo tur ir slapjš un tehnika stieg. Par notikušo ir informēta pašvaldība, kas vērsīsies pret teritorijas īpašnieku saistībā ar atkritumu neizvešanu no meža.



Nekas tāds nav dzirdēts par automašīnas zādzību, šī apkaime un tās iedzīvotāji ir ļoti mierīgi.

“Tas ir pie ceļa, kas aizved uz Krustkalniem. Izbrīna, ka tur kaut kas ir sadedzināts, tik tuvu mājām, tur visu laiku kaut kas staigāja, brauca, pāris reizes sadedzinātas riepas, par ko ziņoju policijai, bet šāds atgadījums ir jaunums,” spriež vietējā iedzīvotāja.

Vides dienesta Operatīvā koordinācijas centra vadītājs atgādina, ka tiem iedzīvotājiem, kas par piesārņojumu ziņoja sociālajos tīklos, būtu bijis vēlams uzrunāt arī atbildīgās iestādes. Tajā pat laikā, ziņotājs ir pieminējis vides dienestu komentārā, taču tas nav bijis gana, lai iestāde reaģētu.

Redzot vides piegružošanu, ir jāziņo VVD Vides SOS aplikāciā, daloties precīzu atrašanās vietu un bildēm, kas ļauj novērtēt attiecīgajā vietā esošo atkritumu daudzumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:36

Jaunākās diskusijas