Seniore izmisumā lūdz palīdzību, iesaistīta arī policija

tautaruna.lv 5.augusts 2022, 20:30
 
Ekrānuzņēmums/TV3
Seniori Helēnu no Slampes pagasta Ozolniekiem, katru reizi ierodoties savā meža daļā, pārsteidz jauna atkritumu kaudze. Viņas īpašumā cilvēki izgāž visu, ko vien var iedomāties. Kundzes pacietības vadzis lūzis, kad pirms Jāņiem pamanīja zālē guļam dzelzsbetona stabus.

Helēnu pārsteidz cilvēku bezatbildība, kuri uz viņas mežu ved dažāda veida atkritumus - celtniecības ķieģeļus, tējkannas, automašīnas riepas. Lielāko nekārtību viņa jau ir savākusi, taču līdz ko saved visu kārtībā, vietā uzrodas jauni.

Visvairāk Helēnu pārsteidza zālē novietotie dzelzsbetona stabi. Kundze ir izmisumā, jo nezina, ko ar tiem iesākt. Turklāt nav skaidrs, kas smagos stabus uz mežu ir atvedis.

Seniore bija uzstādījusi metāla barjeru, lai nepiederošas personas neietu īpašumā, taču to nozaga. Šobrīd ir tikai zīme, tomēr tā neattur neģēļus spert soli tālāk.

Informējot “Augstsprieguma tīklu” par mežā atrastajiem balstiem, uzņēmumam tā bija pirmā dzirdēšana, tādēļ sola kāda pastrādātās blēņas atrisināt.

Apsekojot norādīto vietu, konstatējām, ka tur atrodas pēc 2021. gadā veiktās 110 kV elektrolīnijas rekonstrukcijas demontētie dzelzsbetona balsti. Darbus “Augstsprieguma tīkla” uzdevumā veica mūsu nolīgts darbuzņēmējs, kuram šie balsti bija jānodod pārstrādei vai jāutilizē. Esam pieprasījuši darbuzņēmēja skaidrojumu, kā šāda situācija ir izveidojusies, un pēc tā saņemšanas arī lemsim par sankcijām pret darbuzņēmēju,

uzsver Andris Sproģis AS “Augstsprieguma tīkls” pārstāvis

Valsts vides dienests iesaka Helēnai problēmu risināt kopā ar pašvaldību. Atgādinot iedzīvotājiem, ka nolietoto un vairs nevajadzīgo elektrotehniku, kā arī būvniecības, stikla, metāla, plastmasas un cita veida atkritumus var lielākoties bez maksas nodot šķirošanas punktos.

Tukuma pašvaldības policija ir fiksējusi pārkāpumus Helēnas mežā, šobrīd notiek lietas izmeklēšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:12

Jaunākās diskusijas