Smagā avārijā cieš policijas auto

tautaruna.lv 2.augusts 2022, 21:42
 
Ekrānuzņēmums/TV3
Šorīt galvaspilsētā Valdemāra un Ēveles ielu krustojums bija caurbraucams ar lielām grūtībām, jo īsi pirms pulksten deviņiem šajā vietā notika smaga sadursme – avarēja policijas mikroautobuss un vieglā automašīna “Škoda”, vēsta “Degpunktā”.

Reaģējot uz palīgā saucienu, policijas ekipāža pa Valdemāra ielu traucās centra virzienā, krustojumā likumsargiem priekšā dega sarkanā gaisma, taču tā kā busiņam bija ieslēgtas gan bākugunis, gan skaņas signāli, kas dod priekšroku attiecībā pret citiem braucējiem, apstāšanās būtu lieks laika patēriņš.

Daniels, kurš vadīja policijas automašīnu, stāsta, ka likumsargi devušies uz izsaukumu, viņš brauca pa Ēveles ielu, kad kāds spēkrats auto uzsita pa aizmuguri, bet pēc tam ielidoja sānā. Sitiens bija spēcīgs, un krustojums šķita tukšs.

“Škodas” šoferis Jānis, vaicāts par notikušo, atzīst, ka gluži vienkārši nav pamanījis policistus. Braucis gan nesteidzīgi, jo vīrietim ir atvaļinājums. Vedis auto uz servisu, aizmugurē sēdējusi meita.

“Braucu, izmainījos ar mašīnām, redzēt caur kokiem neko nevarēja, kad nākamajā sekundē jau biju gaisa spilvenā,” stāsta šoferis. Viņa auto klusi skanēja mūzika, bet kvartālu sienas bloķēja apkārtējās skaņas, lai gan likumsargi brauca ar skaņas signālu. Bērnam viss kārtībā, bet viņu aizveda pārbaudīt uz slimnīcu, vai nav slēptās traumas.

Abas automašīnas no notikuma vietas tika aizvestas ar evakuatoru. Tagad policijas izmeklētāji skaidros, kurš vainojams sadursmē, jo pēc būtības operatīvā transportlīdzekļa šoferim bija jāpārliecinās par drošību, šķērsojot krustojumu pie sarkanās gaismas, savukārt “Škodas” vadītājam bija jāpalaiž ar skaņas un gaismas signāliem braucošos likumsargus. Parasti šādās reizēs beigās atzīst, ka šoferu vaina ir abpusēja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:35

Jaunākās diskusijas