Latvijā zināms uzņēmums iekuļas milzīgā parādā un neizmaksā algas

tautaruna.lv 5.augusts 2022, 5:00
 
F64
Georgs savu pirmo nopietno darba pieredzi un ierakstu CV iegūst autodaļu veikalā un servisā, ko apvieno nosaukums “Gros Auto”. Tomēr vēl šobaltdien Georgs šo pieredzi atminas ar kamolu kaklā un tukšu maku, vēsta raidījums "Bez Tabu".
“Pēdējo algu saņēmu 2021. gada novembrī. Tad bija ierakstīta arī pirmā vēstule Valsts darba inspekcijai. No manas un manu kolēģu puses. Bija uzrakstīti vairāk nekā astoņi iesniegumi par kompānijas rīcību,” turpina Georgs.

Valsts Darba inspekcijā skaidro: "Hronoloģiski pēdējā iesniegumā, kas Valsts darba inspekcijā saņemts saistībā ar SIA “Gros Auto Grupa”, iesniedzējs norāda, ka viņš ir, iespējams, nepamatoti atbrīvots no darba, un par to ir arī vērsies ar prasību tiesā. Tajā brīdī uzņēmums vēl bija aktīvs. Valsts darba inspekcija uzsāka administratīvā pārkāpuma lietvedības par iespējamiem pārkāpumiem. Uzņēmums uz Valsts darba inspekcijas uzaicinājumiem nereaģēja, neiesniedza pieprasītos dokumentus, kā arī nelūdza atlikt dokumentu iesniegšanas termiņu. Tā kā uzņēmums tika likvidēts, uzsāktās administratīvā pārkāpuma lietvedības tika izbeigtas, jo nav juridiskas personas, ko saukt pie atbildības. Valsts darba inspekcija par minētajiem apstākļiem un situāciju informēja iesniedzēju, kā arī vēlreiz izskaidroja iesniedzējam tiesības vērsties tiesā (ko viņš jau bija izdarījis pirms vēršanās Valsts darba inspekcijā) ."

Sausā atstāto darbinieku skaits sasniedz vismaz 20 personas. Algas neesot izmaksātas vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā. Tikmēr pēc publiski pieejamās informācijas, SIA “Gros auto” nodokļu parāds vien pārsniedz vienu miljonu eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 2

 
Anonīms
 

Vidam vairāk vajag plucināt uzņēmējus, varēs visu pārņemt kā metalurgu un maksāt kompensācijas visiem par apkuri un barot.

6.augusts 2022, 15:22 Atbildēt

Tad nu brīnums. Varētu būt ka tas notiek pirmo reizi šitā

7.augusts 2022, 11:46 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas