Pārolainē ceļ trauksmi: ik dienu riskējam ar dzīvību

tautaruna.lv 20.jūlijs 2022, 7:00
 
Dāvis Ūlands/F64
Ligita pirms dažiem gadiem kopā ar vīru uzcēla māju. Tā kā zeme Pārolainē ģimenes īpašumā bija jau kopš PSRS laikiem, pavisam loģiski – māja tapa tieši tur. Pēdējo gadu laikā šoseja pie Ligitas mājas mainījusies līdz nepazīšanai, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ligita atceras, ka padomju laikos gar teritoriju vedušas divas joslas. Laikam ejot, šoseja tikusi paplašināta un šobrīd gājējiem ar kājām pārvietoties sanāk gar šosejas malu.

“Nav izbūvēts ne ceļš [gājēju], nekā. Kā mums iet? Mums jāiet ir pa zāli, gar malu, jāskatās - mašīnas brauc vai nebrauc.”

Paplašinot ceļu, AS “Latvijas Valsts ceļi” paplašinājuši sarkano līniju, kas nu ietver arī Ligitas teritoriju. Šobrīd Ligitas īpašumā ir teritorija, posms, kurā būvēt Ligita vairs neko nedrīkst, jo noteikumi paredz, ka starp sarkanajām līnijām ir pieļaujama vienīgi jau esošu ēku renovācija. Ligita ir gatava upurēt daļu teritorijas, lai tikai viņa un viņas ģimene varētu turpmāk pārvietoties drošāk - viņa gatava žogu pārnest tuvāk, atsakoties no teritorijas daļas, kuru norobežo sarkanā līnija.

Olaines novada dome par situāciju informēta. Viņi, atstājot gar Ligitas māju esošo A8 šoseju “Latvijas Valsts ceļu” pārziņā, piedāvā citu alternatīvu. Viņi atklāj, ka, kaut arī otrpus Ligitas mājas esošās teritorijas ir nopirktas un pieder privātpersonām, pašvaldība ir paredzējusi ceļu no Ligitas teritorijas otras puses. Pašvaldība noteikusi koridoru starp Ligitas un kaimiņu teritorijām, lai nepieciešamības gadījumā ceļu varētu izmantot arī Ligita.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:45

Jaunākās diskusijas