Fūrmanis ironizē: twitterpublika esot "zinošāki" par ārstiem

tautaruna.lv 17.jūlijs 2022, 13:30
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
No 1.augusta ārstniecības iestādēm epidurālā anestēzija dzemdībās būs jāsniedz par valsts līdzekļiem, tajā skaitā, ja vēlmi par atsāpināšanas pielietošanu izteikusi pati sieviete, informēja Veselības ministrijā (VM).

Veselības ministrs Daniels Pavļuts akcentē, ka nevienai sievietei dzemdībās nevajadzētu būt pakļautai sāpēm tikai tāpēc, ka viņa nevar finansiāli atļauties atsāpināšanu.

Lēmumu par to, vai konkrētajā dzemdību gadījumā atsāpināšanai nav kontrindikāciju jeb medicīniska iemesla atsāpināšanas neveikšanai, kas iespējams ļoti retos gadījumos, pieņems dzemdību iestādes speciālists vai anesteziologs. Vienlaikus sieviete varēs atteikties no atsāpināšanas pielietošanas.

Šis jautājums par epidurālo anestēziju uzplaiksnīja jūnijā, kad sociālajos tīklos plašu diskusiju izraisījusi epidurālās anestēzijas pielietošana dzemdību laikā. Vairākas sievietes paudušas neapmierinātību, ka, lai arī epidurālā atsāpināšana ir valsts apmaksāts pakalpojums, atsevišķās ārstniecības iestādēs par to prasa samaksu.

Diskusijas par atsāpināšanu dzemdībās joprojām nerimst. Savs redzējums ir arī anesteziologam, reanimatologam Robertam Fūrmanim, kas par to plaši izteicies "Twitter".

Ekrānuzņēmums/twitter

Ekrānuzņēmums/twitter

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas