Tauta nikna par "uzvaras" pieminekļa nojaukšanas tāmi

tautaruna.lv 17.jūlijs 2022, 10:44
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Padomju armijas karavīru pieminekļa nojaukšanu Pārdaugavā varētu izmaksāt 2-3 miljonus eiro, informēja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Tā esot provizoriskā summa, un precīzas darbu izmaksas būs zināmas pēc tam, kad tiks izraudzīts būvnieks un noslēgts līgums par nojaukšanu.

Līdzekļi tiks ņemti no pašvaldības rezerves fonda, bet pašvaldība cer, ka finansējumu pieminekļa nojaukšanai varēs iegūt arī no valsts budžeta.

Viņš atklāja, ka ir beidzies pirmais pieminekļa nojaukšanas organizēšanas posms. Ir veikta izpēte un projektēšana.

Izpētē atklāts, cik šis piemineklis ir pamatīga un monolīta būve. Piemineklis ir veidots kā metāla konstrukcija ar leņķveida dzelžiem un armatūras tīklojumu, kas piepildīts ar vairākiem tūkstošiem tonnu betona.

Šīs konstrukcijas pamatīgumu apliecinot arī neveiksmīgais spridzināšanas mēģinājums, kurā tika izmantots liels daudzums sprāgstvielu, bet kas piemineklim nenodarīja būtisku kaitējumu.

Staķis piebilda, ka tik monolītu objektu, kāds ir šis, uzspridzināt esot ārkārtīgi sarežģīti un bīstami.

Turpmāko divu nedēļu laikā pašvaldība veiks pārrunas ar būvniekiem, bet pēc tam tiks noslēgts līgums par pieminekļa nojaukšanu.

Lai iekļautos likumā noteiktajā termiņā, nojaukšanas darbi esot jāsāk jau vasarā, piebilda Staķis. Viņš uzsvēra, ka nevar atklāt, kad sāksies pieminekļa nojaukšana, bet apliecināja, ka līdz Saeimas dotajam termiņam - 15 novembrim, tas tiks izdarīts.

Ziņa par nojaukšanas izmaksām izraisīja sprādzienu soctīklos - cilvēki, maigi sakot, bija ļoti izbrīnīti par tēriņu apjomu.

Daži piemēri:

Tālis: Oi, veči, sāciet jau pirmdien, jo katra nedēļa var piesaistīt kārtējo miljonu.Tagad tādi laiki, grāb ko gribi un cik gribi. Interesanti, cik izmaksāja Skrundas lokatora demontāža?

Inese: Kādi miljoni?tikko nesen viens nāca pa baltu velti jaukt nost,bet viņam krimināllietu piešuva

Indulis: Varbūt to var darīt Lielās Rudens talkas laikā..? Nevajadzētu lieki miljonus tērēt.

Tatjana: Super, uz priekšu! Un, ja vēl 1 nullīti pierakstītu, tad laimīgi būtu vēl kāds simts iesaistīto!

Arturs: Protams kāds kārtējo reizi ir labi nopelnījis ! Smieklīgi 2-3 miljoni gribētos redzēt šos kas par šo summu nojauc lai paskaidro izmaksas tāmes! Kārtējā afēra bezatbildība ar valsts līdzekļiem

Erna: Naudas taču ir tik daudz, kā nekad...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas