Kāpēc "airBaltic" pārdod vairāk biļešu nekā ir vietu lidmašīnā?

tautaruna.lv 13.jūlijs 2022, 15:15
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Pēdējo nedēļu laikā sociālajos tīklos vairākkārt notikušas diskusijas par to, ka pirms iekāpšanas kādā "airBaltic" lidmašīnas reisā pasažieriem tiek paziņots, ka ir pārdots vairāk biļešu nekā lidmašīnā vietu. Šādās situācijas tiek meklēti brīvprātīgie, kuri gatavi galamērķī ierasties ar citu reisu. Kompānija sniegusi plašāku skaidrojumu, kā veidojas šādas situācijas.
"Kā jau daudzi minējuši, to sauc par “overbooking” jeb standarta praksi aviācijā, kad tiek pārdotas papildu sēdvietas, jo aptuveni 3-4% neierodas uz reisu. Retajos gadījumos, kad iekāpšanu jāatsaka, pasažieris saņem kompensāciju, aprūpi un reisu alternatīvas bezmaksas," skaidrojot situāciju, mikroblogošanas vietnē twitter norāda kompānijas "airBaltic" pārstājvi.

Kompānija arī paskaidrojusi, ka pildus detaļas par overbooking un tā ieguvumiem no IATA (Starptautiskās Gaisa Transporta Asociācijas) lasāmas šajā dokumentā.

Tiesa, šis nav vienīgais pēdējā laika gadījums, kad kompānijas klienti publiski izteikuši neapmierinātību ar uzņēmuma īstenoto praksi. Rīdzinieks Atis jau janvārī vēlējās visai ģimenei iegādāties lidmašīnas biļetes uz Spāniju. Apskatīja vairākus piedāvājumus, taču nosliecās par labu pašmāju aviokompānijai “airBaltic”, par papildu samaksu izvēlējās sēdvietas un gaidīja jūniju, kad varēs doties ceļā. Cerējis lidot ar jauno lidmašīnu, taču reģistrēšanās dienā viņš piedzīvoja vilšanos, vēsta raidījums "Bez Tabu". Vairāk par šo situāciju lasi šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas