Cilvēkiem Bauskas pusē nākas dzīvot briesmīgos apstākļos

tautaruna.lv 22.jūlijs 2022, 2:00
 
Ilustratīvs attēls / F64
Ierodoties Bauskas novada Īslīces pagasta Pastališķos esošajā daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā, kļūst skaidrs, ka vairāki trīs stāvus augstā nama mitekļi pašreiz nav apdzīvoti. Taču citādāka situācija pārējās kāpņutelpās, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Nadežda ir piecu bērnu māte, visas atvases izaugušas Pastališķos. Kundze nesen iesoļojusi jau vecmāmiņas kārtā. Aprūpējamo vidū ir arī vīrs - invalīds. Dažubrīd divistabu dzīvoklī uzturas pat astoņi cilvēki. Nadežda uzskata, ka pašvaldības ierādītais dzīvoklis jau sen par šauru, turklāt arī dzīvošana te apdraud kā veselību, tā arī dzīvību.

"Tas ilgst jau, ziniet, cik gadu… es pat nezinu. Mani bērni, kad bija mazi, prasīju, lai saimaina dzīvokli. Tagad jau bērni izauguši. Tas ilgst jau 20 gadu. Kur lai liekas? Uz ielas dzīvot?"

Baltajā namā, kur praktiski visi mitekļi ir Bauskas novada pašvaldībai piederoši, pašreiz apdzīvoti četri dzīvokļi. Un pēc nesenās balkona sabrukšanas trauksmi pagastā ceļ arī Laura, kura netālu esošajās Līvānu mājās pavadījusi savu bērnību un pazīst teju visus iedzīvotājus Pastališķos.

“Es uzskatu, ka tā jau ir ņirgāšanās par cilvēkiem, ka tas nav nopietni, ja var atbraukt pasmieties un vienkārši pateikt, lai turpina dzīvot,” uzsver Laura

Tikmēr Nadežda apstiprina, ka arī pēc balkona sabrukšanas par ēkas potenciāli kritisko stāvokli noziņots vietvarai. “Nu, gaidām atbildi, nezinu, kaut kā pirmdiena jau aiz muguras, otrā nedēļa jau sākusies, bet atbildes kā nav, tā nav.”

Bauskas apvienības pārvaldes vadītājs Aleksandrs Gurkovskis gan norāda, ka pašvaldībai ir plāns, ko paredz īstenot jau tuvākajos mēnešos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 6

 
Anonīms
 

Aga,pati LV dzīvo sūdos līdz ausīm un māca KF demokrātiju))

18.jūlijs 2022, 9:52 Atbildēt

Un nedirs daiko neta idiots savus slimos neta murgus..

22.jūlijs 2022, 6:25 Atbildēt

20 gadu laikā, pati varēja savest savu mājvietu kārtībā!

Pat sakrāt un nopirkt sev lielāku mājvietu varēja.

Diemžēl, ir tāda cilvēku kategorija, kuri visu mūžu nav spējīgi par savu dzīvi uzņemties atbildību. Bērnībā dibenu māte slaucija, vēlāk gaida to no valsts.

22.jūlijs 2022, 8:56 Atbildēt

Par to pašu mēģināju ieskaidrot olveidīgajai Inai. Bet "voz i ninje tam".

22.jūlijs 2022, 20:53 Atbildēt

Nevajag dzemdēt,ja nevar bērniem nodrošināt pienācīgus apstākļus. Var taču īrēt dzīvokli citur.

22.jūlijs 2022, 10:38 Atbildēt

Пиздаускас на улице Баускас!!!

25.jūlijs 2022, 1:21 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas