"airBaltic" dēļ ģimenes atpūta izvēršas murgā

tautaruna.lv 21.jūlijs 2022, 4:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Andrejs Līgosvētku brīvdienas kopā ar ģimeni nolēma pavadīt Spānijas pilsētā Barselonā. Aviobiļetes sarūpētas gana laicīgi. Un par trim personām abos virzienos atvēlēti 1200 eiro. Tomēr ģimenes smaids par ilgi gaidīto atvaļinājumu pamatīgi saskāba, vēl Rīgā esot, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Izvēlētās aviokompānijas glauno, jauno lidmašīnu vietā piespēlēta citas lidsabiedrības krietni vecāks lidaparāts.

Emocionālās brūces par ne tik tīkamo lidojumu un zemo komfortu, ģimene centās dziedināt ar atpūtu saulainajā Spānijā. Taču, atgriežoties dzimtenē, sāli svaigajās rētās pieber tas pats “airBaltic”. Pirmkārt, aviokompānija paziņo par reisa aizkavēšanos. Otrkārt, “airBaltic” atkal nostāda pasažierus fakta priekšā, ka uz Latviju būs jālido ar citas aviokompānijas lidmašīnu. Andrejs uzskata, ka arī atpakaļceļā bijusi tā pati lidmašīna, kas ģimeni nogādājusi Spānijā

Un atklājās, ka arī šie ir tikai ziediņi. Rīgas lidostā notiekošo remontdarbu dēļ Andreja ģimenes reisam tika liegta nosēšanās Latvijā, tā vietā lidmašīnu novirzot uz aerodromu Palangā, Lietuvā.

Taču brāļi lietuvieši bijuši tika pat izbrīnīti kā pasažieri. Ilgu laiku neesot viesta skaidrība, kā rīkoties pasažieriem. Andrejs negaidīja glābšanas plānu, vienojoties ar paziņu par ģimenes nogādāšanu Rīgā.

Jāpiebilst, ka vēl pirms Jāņiem ar identisku problēmu raidījumā Bez Tabu vērsās rīdzinieks Artis. Un toreiz lidsabiedrība “airBaltic” aizbildinājās ar pašu flotes problēmām, proti, nesaņemto rezerves daļu dēļ, daļa lidmašīnu vēl joprojām nevar pacelties gaisā un veikt plānotos reisus, to vietā uzticoties citām aviokompānijām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas