"Cik lielai biezputrai jābūt galvā", soctīklos sašutums par Ždanokas piedalīšanos sarunu festivālā "LAMPA"

tautaruna.lv 1.jūlijs 2022, 15:50
 
Ekrānuzņēmums
Cēsīs šodien un sestdien norisināsies astotais Sarunu festivāls "Lampa", kur uz 33 skatuvēm notiks vairāk nekā 250 pasākumi, īpašu izbrīnu raisa Krievu Savienības pārstāves Tatjanas Ždanokas piedalīšanās festivālā.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" cilvēki neslēpj sašutumu par organizatoru izvēli uz pasākumu aicināt personu, kas klaji iestājusies pret Latvijas valsts interesēm.

Aleksandrs: "Lampā būšot diskusijas ar Ždanokas dalību par sarkanarmiešu Pārdaugavas pieminekļa mākslinieciesko vērtību. Vai tiešām mums vēl ir nopietni ņemami politiķi, prezidenti un ministri, kuru pašcieņa neliedz dalību šādā ākstu un mankurtu saietā?"

Vladimirs: "Atbildot sabiedrības vēlmei, aizliegt LKS kā Latvijai naidīgu organizāciju, #lampa uzdāvina Ždanokai skatuvi un auditoriju."

Aivars: "Partija nav nosodījusi karu. Tās piekritēji atklāti simpatizē karadarbībai. Valsts drošības dienests partijai izteicis brīdinājumu. Ja organizatoriem nav principu, vai tiešām nevienam no dalībniekiem nebūs dūšas, lai pateiktu - es ar šīs partijas pārstāvjiem diskusijā nepiedalos?"

Aigars: "Vienus iedvesmo Ždanoka, citus Markss, trešos Staļins. Tas viss kā ar glaunu ēdienu - katram sava izvēle dažādos restorānos pie dzīvās mūzikas, dažādi tiek izbaudīts skaists garnējums un garšas, top arī bildes instagramam, bet pēcāk iznāk ārā mazāk pievilcīgi un vienādi brūns."

Gundras: "Neticami! Organizatori cik noprotams uzskata, ka pretvalstiskā organizācija LKS ir vadošā politiskā LV partija un dod skatuvi Ždanokai. Kas tālāk jaunieši? Aicināsim izteikties arī Lindermani, Solavjovu, varbūt pat Putinu? Tolerēsim viņus, cienīsim viedokli?!"

Una: "Aicināt uz diskusiju Latvijai absolūti nelojālu cilvēku??? Jeb tas tagad pieder pie gatavināšanas programmas? Īpaši - diskusijā par okupekļa nojaukšanu."

Anonīms "Twitter" lietotājs: "Un nemēģiniet atrunāties ar ''viedokļu dažādību''. Meli, realitātes deformēšana un klaja pro-kremliska atbalstīšana un Putina krievu pasaules idejas bīdīšana tālāk NAV ''viedokļu dažādība''."

Kaspars: "Cik lielai biezputrai jābūt galvā, lai šajā brīdī dotu platformu Latvijai naidīgiem personāžiem. Festivals LAMPA - jūs nebaidaties, ka viņas murgošanas laikā publikai radīsies skaļi, bet cieņpilni jautājumi par to, ko šī vecā prostitūta tur dara?"

Festivāla pārstāvji izvēli skaidro: "T. Ždanoka piedalīsies Latvijas vadošo politisko partiju līderu diskusijā kopā ar vēl 9 Latvijas politiķiem, un tā ir viena no 270 festivāla diskusijām. Uz šo diskusiju aicinājām to politisko partiju pārstāvjus, kam uz jūnija sākumu popularitātes reitings Latvijas sabiedrībā bija virs 2%."

Demokrātijas kodolā ir sarunas, diskusijas un viedokļu daudzveidība, piektdien atklājot sarunu festivālu "Lampa", pauda festivāla direktore Ieva Morica.Viņa uzsvēra, ka pašreizējā kara situācija Ukrainā liek novērtēt savu valsti un rūpēties par tās demokrātisko iekārtu. "Demokrātija ir vislabākā apdrošināšana pret tirāniju," skaidroja festivāla direktore.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas