Kā PSRS laikos! Rīdzinieki sūdzas par redzēto pilsētā

tautaruna.lv 7.jūlijs 2022, 0:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Dzelzavas ielā, Purvciemā, ir gana zāles, kas vēl jānopļauj. Turklāt gājēju ceļa malā aug patiešām pamatīgas nātres. Raidījumā "Bez Tabu" saņemts lērums vēstuļu no dažādām vietām Rīgā par nesakoptām teritorijām jeb nenopļautu zāli.

Iļģuciems atgriežas PSRS laikos - zāle līdz ceļiem. Citviet tā ir vēl garāka. Izvedot suni pastaigāties, var viņu vairs neatrast.

“Vai ”Rīgas namu pārvaldniekam” neattiecas sodi par nekoptām teritorijām Rīgā? Piemēram, Ķengaragā - gar promenādi - šogad vēl nav pļauta zāle vispār, kaut arī nauda par to ir iekasēta apsaimniekošanā,” tā raksta Jānis.

Tikmēr Irēna uzsver, ka “Riekstu ielā 12 un arī tuvējā apkārtnē zāle nopļauta tā, ka izskatās, ka tas būtu ar rokām darīts - pa virsu paplūkāts”.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis akcentē, ka pilsētā zāles garums nedrīkstot pārsniegt 20 centimetru. Tiesa gan, likumsargi nedodas zāles reidos ar mērlenti, galvenokārt pievēršot vērību iedzīvotāju sūdzībām un teritorijām, kas pat ar neapbruņotu aci uzskatāma par vidi degradējošu.

Sods par nesakoptu teritoriju ir no brīdinājuma līdz pat 350 eiro. Tomēr, ja komersantus un privāto zemesgabalu īpašniekus var sodīt ar vieglu roku, tad pret pašvaldību likumsargi vērsties īpaši nemaz nevarot, jo, kā gan tu sodīsi savu darba devēju, it sevišķi, ja maciņš abiem viens un tas pats.

Zāles pļaušanu pilsētā veicot uzņēmuma “Rīgas meži” nodaļa “Rīgas dārzi un parki”, kā arī attiecīgie pašvaldības darbinieki un komersanti, ar kuriem noslēgti līgumi. Izpilddirektora padomnieks gan uzsver, ka, piemēram, degvielas cenu kāpums darbu izpildi neesot ietekmējis un viss ritot pēc grafika. Pirmo zāles pļaušanu Rīgā, kur tas ieplānots, paredzēts veikt līdz 30. jūnijam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas