Soctīklos: "Nezinu, kā citus, bet mani šausmina tās cenas"

tautaruna.lv 27.jūnijs 2022, 3:45
 
Pixabay
Cenas šobrīd kāpj zibenīgi, nav zināms, vai un kad tās noraus stopkrānu. Taču vai dārdzība ir mainījusi mūsu paradumus? Populārs šajā ziņā kļuvis kāds viedoklis facebook.
"Es sapratu, kamdēļ valdībai pofig. Apkārt visi runā, ka tuvojas krīze, rudenī būs mēsli, enerģētiskā krīze, sociālā krīze un kādas vēl tik krīzes vien mūs piemeklēs. Tik traki runā, ka liela daļa tam sāk nopietni ticēs un gatavoties. Bet palūkojam kas par to runā. visi apkārt tikai ne valdības locekļi, kuriem visvairāk būtu jāpārzina esošā situācija un tendences un jāstāv taisnu muguru par saviem valsts pilsoņiem. Visi, tikai ne valdība. Saeima vispār laikam ir aizgājusi atvaļinājumā.
Mēs vēl šausminājāmies, kad premjerpaps nevarēja atbildēt tv ekrānā uz jautājumu vai viņš zin kādas ir šobrīd degvielas cenas. Viņš teica, jā braucu garām benzīntankam, bet nepaspēju paskatīties. Droši vien ka nepaspēja, jo bija jāskatās vai ir brīva vieta pie kāda tanka.
Neskatoties uz degvielas cenu dramatisko pieaugumu, kurš prognozējas vēl augt, mašīnas mazāk nekļūst. vienīgais labums, ka nu jau pat tās sūdīgās blīves starp sēdekli un auto stūri sapratuši, ka nav jēgas iemīt gāzes pedāli un ka mierīgi braucot var tālāk aizbraukt. Nākamais. kāds runā par pārtikas un vispār preču cenu pieaugumu. Valdības gurķi brauc garām lielveikaliem un redz ka nav pat brīvu vietu stāvlaukumos un netic šiem stāstiem par palielinātajām cenām.
Vakar pat pie krasta depo, vajadzēja vienu šļauciņu, vajadzēja pameklēt brīvu stāvvietu. Cilvēki pilniem ratiem stumjas ārā. visādus mēslus sapirkuši. degošās pagales, lāpas, kaut kādas sveces un tad alus, alus, alus. nevienu būvmateriālus neredzēju stumjam uz auto. Neskatoties uz cenu pieaugumu izskatās, ka patēriņa apjomi nekrītas.
Neviens no valdoņiem nevar piekrist, ka viss ir dārgs un neviens neko nevar atļauties. cipari to nerāda. pat elektromašīnu atbalsta programmā sāk ņemt ekskluzīvus luksus elektro auto un pieprasa 4500 atbalstiņu un varam ministrs var lepni izgāzt savu mazo krūti un lielīties, redz kā viņš izdomājis labu atbalsta shēmu.
Nezinu, kā citiem, bet mani šausmina tās cenas. Es neko lieku nepērku. man nav lāpas, degošā pagale un pat nav āra svece. Priekš kam man to. jāpērk ir reāli vajadzīgas lietas.
Katrā ziņā ja uzpildot degvielas uzpildes stacijā degvielu pārdevēja pie kases jautā varbūt jums vēl kaut ko, kafiju, vai kādu maizīti? Tas skaidri norāda, ka tā vēl nav augstākā degvielas cena," facebook raksta Uģis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:26

Jaunākās diskusijas