Brīdina! Latvijas iedzīvotājus cenšas apmānīt ar uztura bagātinātājiem

tautaruna.lv 28.jūnijs 2022, 7:00
 
Oksana Džadana/F64
Zvanot Latvijas iedzīvotājiem un maldinot, ka pārstāv lielu aptieku tīklu, bēdīgi slaveni uztura bagātinātāju tirgotāji cenšas pievilināt arvien jaunus klientus, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Rīdziniece Inga stāstīja, ka nesen saņēma zvanu no nepazīstama tālruņa numura. Pēc zvanītājas teiktā, saprata, ka viņa pārstāv aptieku tīklu “Apotheka”. Pēc zvanītājas lielas uzstājības Inga piekrita piedalīties aptaujā par veselību.

Kā pateicību par piedalīšanos aptaujā zvanītāja piedāvāja Ingai nosūtīt dāvanu - uztura bagātinātājus un sejas krēmu - teica, ka jāsamaksā vairāk nekā 6 eiro par piegādes izmaksām.

Inga atteicās no dāvanas, vairījās nosaukt savu adresi, jo bažījās, ka, darot to zināmu, komersants pēc dāvanas atsūtīšanas varētu turpināt sūtīt citus produktus, par kuriem prasīs samaksāt.

"Es viņai teicu, ka atsakos no šī piedāvājuma. Viņa prasīja: kāpēc? Tas taču esot tik labs piedāvājums. Es pateicu, ka, ja man kaut ko vajadzēs, es pati aiziešu un nopirkšu. Man žēl to cilvēku, kuri uzķeras. Mēs taču nezinām, kādi būs izdevumi ziemā. Visi esam mazliet uzvilkti par naudu. Es taču nezinu, kāds tai sadarbībai būs rezultāts. Varbūt kaut ko sūtīs, varbūt, piekrītot dāvanai, būšu parakstījusies par kaut ko, kas būs jāapmaksā," saka Inga.

Izmantojot fonētiski līdzīgu nosaukumu aptieku tīkla “Apotheka” nosaukumam, cits uzņēmums -“Helvetia Apotheke” - zvana iedzīvotājiem, veic aptauju vai aicina piedalīties izlozē un pēc tam piedāvā saņemt dāvanā vai iegādāties dažādus uztura bagātinātājus, informēja “Apotheka” pārstāve Agnese Grīnberga. Viņa arī uzsvēra, ka aptieku tīkls “Apotheka” nezvana un neplāno zvanīt iedzīvotājiem, lai piedāvātu iegādāties vai bez maksas saņemt uztura bagātinātājus. Grīnberga informēja, ka “Apotheka” jau ilgstoši saņem zvanus no maldinātiem iedzīvotājiem, kuros viņi nepamatoti velta pārmetumus aptieku tīklam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:13

Jaunākās diskusijas