Sasirguša bērna māte dusmīga par NMPD rīcību; Cipule skaidro situāciju

tautaruna.lv 22.jūnijs 2022, 2:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Kāda māte sociālajā vietnē Facebook dalījusies ar emocionālu ierakstu, kurā pauž sašutumu par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) rīcību, kad viņai saslimis bērns.

Kā ierakstā atklāj sieviete, viņas bērnam trīs dienas bijusi augsta temperatūra un māte nolēmusi izsaukt NMPD.

"Saucam NMPD, paceļ vīrietis klausuli, un jautā visu kas ir nepieciešamas, lai ierastos NMPD. Pēkšņi mani savieno ar Bērnu pediatru. Jautāja, kas ir noticis, visu izklāstīju, un pateica uz šādu gadījumu NMPD brigāde nebrauks, ja paliek sliktāk, dodieties paši saviem spēkiem uz BUKS. Ar tādu temperatūra, vemšanu, caureju, jādodas pašai," raksta sieviete.

Sieviete nolēmusi otro reizi izsaukt NMPD un šoreiz brigāde ieradusies. Pēc pārbaudes, kā norāda māte, secināts, ka uz slimnīcu nav vērts doties. Nākamajā dienā sieviete devusies pie ģimenes ārsta: "Daktere pirmais izklausa un aizsūta steidzami uz plaušu rentgenu - arī bez rindas. Ātri, ātri visu izdarām, skrienam atpakaļ pie Ģ/Ā-Daktere: Labas plaušas, plaušu karsonis. /Bronhīts."

Nobeigumā sieviete neslēpj sašutumu par NMPD "vienaldzību".

Ekrānuzņēmums

Sociālajos tīklos situāciju skaidrojusi NMPD direktore Liene Cipurle.

"Ja Jūsu bērnam nav indikāciju nonākt stacionārā, iesaku pildīt NMPD sniegtās rekomendācijas un priecāties. Sasirdzis mazais ar temperatūru, bet bez dzīvības apdraudējuma simptomiem, stacionārā nonāks 3.vai pat 4.prioritātē (rindā pēc visiem tiem mazuļiem, kas cīnās par dzīvību), kas var nozīmēt pat 6h un ilgāku mokošu gaidīšanu, lai rezultāts būtu tāds pats, kā vēršoties pie ģimenes ārsta - izrakstīti medikamenti un slimības lapa mammai. Ja būs nepieciešams, ģimenes ārsts nosūtīs uz stacionāru! Atgādinu - NMPD neveic rentgenu, neizraksta medikamentus, nenodrošina ārstēšanas kursu, neizsniedz darba nespējas lapas! Nevajag to no brigādes gaidīt, tad nebūs jāsūdzās un jāizliek bērna rentgena bildes sociālajos tīklos. Labākā vieta, ja bērnam nevajag stacionāro ārstēšanu, ir mājās pie mammas. Lai veselība mazajam!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:09

Jaunākās diskusijas