Iedzīvotājs satraukts, ka Latvijas slimnīcās neesot kāda svarīga medikamenta

tautaruna.lv 18.jūnijs 2022, 16:40
 
F64
Latvijas iedzīvotājs Kristaps noraizējies, vai, ja viņu sakodīs odze, slimnīcā izglābs dzīvību, jo padzirdējis, ka kādā slimnīcā neesot pretindes, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kristaps patiesi ir noraizējies, vai indīgas čūskas sakostiem pacientiem slimnīcā sniedz visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

"Dzirdēju, ka kādu sievieti sakodusi odze. Nonākot slimnīcā, speciālisti sniedza palīdzību, tomēr slimnīcas darbinieki nevarēja sniegt pilnīgu palīdzību, jo neesot pieejama pretinde odzes kodumam. Iemesls - pretinde, kas tika piegādāta Latvijai, tika iepirkta no Krievijas. Vai tiešām slimnīcās nav pieejama pretinde odzes kodumiem?"

Kristapa satraukumam nav pamata un viņa padzirdētais par pretindi ir dezinformācija - lielākajās slimnīcās, tai skaitā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS), īpašais serums ir pieejams.

“Mūsu slimnīcā (RAKUS) ir. Ja Latvijā kaut kur pēc tā ir nepieciešamība, serumi ir izplatāmi. Uzreiz gribu teikt, ka visos gadījumos, kad iekodusi odze, nav nepieciešams pretčūsku serums. Tas vajadzīgs tikai tad, ja ir izteikts šoks," skaidroja Roberts Stašinskis, RAKUS Toksikoloģijas un sepses klīnikas anesteziologs-reanimatologs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas