Kāda vieta Jūrmalā biedē bijušos policijas priekšniekus un iedzīvotājus

tautaruna.lv 22.jūnijs 2022, 7:00
 
Aivars Ķesteris/F64
Savā un Jūrmalas Pumpuru apkaimes iedzīvotāju vārdā raidījumā “Bez Tabu” vērsās bijušais Valsts policijas priekšnieka vietnieks, ģenerālis Artis Velšs, ziņojot par bīstamo Strēlnieku prospekta un Kronvalda ielas krustojumu Jūrmalā. Tajā bieži šoferu neuzmanības dēļ notiek avārijas, kas apdraud ne vien transportlīdzekļu vadītāju, bet arī gājēju veselību un dzīvību.
"Šis krustojums gadu gaitā ir pārvērties par Jūrmalas “Bermudu četrstūri” vai par vienu no “melnajiem punktiem”, kur pat dažkārt ar nedēļas intervālu notiek smagākas un ne tik smagas avārijas, kuru galvenais iemesls ir tas, ka tie, kuri brauc pa mazākas nozīmes ceļu [Kronvalda ielu], mistisku iemeslu dēļ neievēro šo krustojumu ar galveno ceļu," saka Velšs.

Artis Velšs dzīvo ļoti tuvu krustojumam, un gadu gaitā viņš un citi iedzīvotāji redzējuši daudzas avārijas. Pirms gada pēc iedzīvotāju uzstājības uz Kronvalda ielas krustojuma tuvumā uzstādīta “STOP” zīme, bet tā nenovērš sadursmes krustojumā. Velšu un citus iedzīvotājus satrauc, ka turpat uz Strēlnieku prospekta vienā līmenī ar brauktuvi ir gājēju ietve, pa kuru pārvietojas arī bērni, jo tuvumā ir mācību iestādes.

Velšs raidījumam stāstīja, ka par bīstamību krustojuma apkaimē ziņots arī Valsts policijai (VP), kas, saprotot iedzīvotāju satraukumu, arī esot uzrunājusi Jūrmalas domniekus, lūdzot ieviest drošas satiksmes risinājumus.

"Jūrmalas dome atbildēja, ka priekšlikumi tiks ņemti vērā, ka tos izskatīs un ietvers pilsētas attīstības plānos, bet gājēji te ir šeit un tagad. To nevar atlikt!"

Vienisprātis ar Pumpuru apkaimes iedzīvotājiem ir cits jūrmalnieks Normunds Krapsis, kurš ilgstoši bijis vadošos VP amatos, tostarp bijis valsts galvenais ceļu policists.

Krapsis ar raidījuma starpniecību pašvaldībai iesaka samērā lētus, bet ātri ieviešamus risinājumus.

Pašvaldība šogad plāno uzsākt tā saucamā “gudrā luksofora”, kas darbosies atbilstoši satiksmes plūsmai, izbūves projektu, informēja Jūrmalas pašvaldības Būvniecības projektu vadības nodaļas būvinženieris Edgars Sarkanis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas