Robežsargiem kauns par skatu uz Igaunijas-Latvijas robežas

tautaruna.lv 23.jūnijs 2022, 5:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Latvijas-Igaunijas robežpunktā Ainažos ir bēdīgs skats – Igaunijas pusē redzami jauni veikali, kafejnīca un luksofori, Ainažos – vien pamestas ēkas un atkritumi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kaut arī šobrīd ēka ir tukša, par pavisam pamestu to nevarētu nosaukt - pa logu redzamas pagātnes paliekas. Ēkā ir pustukšas un tukšas alkoholisko dzērienu pudeles, veikala ratus, segas un vairums cenu zīmju. Satiktie robežsargi atklāj, ka ēka pamesta jau ir kopš Covid-19 sākuma. Pirms tam ēkā bijis alkoholisko dzērienu veikals - tas arī izskaidro šobrīd aiz logiem redzamās lietas.

Robežsargi atzīst, ka arī viņiem kauns - kauns stāvēt uz šīs robežas, kauns no iebraucējiem. Viņi arī atklāj, ka ar katru reizi ēka kļūst tikai briesmīgāka.

NVA sabiedrisko attiecību speciāliste atklāj, ka ēka un teritorija no Iekšlietu ministrijas nonākusi kādas privātpersonas rokās, kas nozīmē, ka ministrijai teritorija jākopj nav. Tomēr Limbažu novada būvvaldes pārstāvis vērš uzmanību, ka viss tik vienkārši tomēr neesot.

Artis Ukass
Limbažu novada būvvaldes inspektors

“Pēc Zemes grāmatas datiem tur jaunais īpašnieks neparādās. Ir tāds Uldis Laizāns, bet, kamēr viņš nav īpašnieks, mēs nekādas sankcijas pret viņu it kā nevaram vērst. Kamēr īpašuma tiesības nav nostiprinātas Zemes grāmatā, tas viss ir pietiekami problemātiski.”

Arī Limbažu novada pašvaldības pārstāvji par nesakopto robežpunktu un mistiskajiem īpašniekiem ir informēti, viņi centušies situāciju labot. Pagaidām - bez vērā ņemamiem rezultātiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:24

Jaunākās diskusijas