Rīdzinieks zaudē visu kontā esošo naudu; brīdina par krāpšanu

tautaruna.lv 21.jūnijs 2022, 1:30
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Rīdzinieks Ivars kārtējo reizi pieslēdzās savai internetbankai, lai veiktu ikdienas maksājumus. Visu darīja kā ierasts, neko sliktu nenojauzdams, līdz nedēļu vēlāk, 13. maija piektdienā, pamanīja, ka bankas kontā svilpo vējš. Krāpnieki Ivara kontu iztīrīja pa tīro – izkrāpa trīs tūkstošus eiro, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Lai pieslēgtos savai internetbankai, Ivars google meklētājā ierakstīja “Luminor” bankas vārdu un atvēra pirmo, kas parādījās. Vīrietis nepamanīja, ka mājas lapas nosaukums tomēr atšķiras no īstā - luminor.lv vietā bija rakstīts luminor.com. Šīs mazās nianses dēļ vīrietis zaudēja visu, kas kontā bija - trīs tūkstošus eiro.

Ivars uzrakstīja iesniegumu arī policijā. “Luminor” bankas pārstāvis norāda, ka kopš marta aktīvi uzdarbojas krāpnieki. Cīņa ar naudas izkrāpējiem esot sarežģīta, līdz ko vienu lapu bloķē, vietā uzrodas jauna.

Krāpnieki paredz cilvēku interneta lietošanas paradumus, tādēļ, samaksājot par reklāmu google, viltvārži panāk, ka tieši viņu piedāvātā viltus saite meklētājā tiek uzrādīta kā pirmā, īstā lapa var parādīties pat zemāk.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:16

Jaunākās diskusijas