Soctīkli uzsprāgst: friziera salona apmeklējums Rīgā beidzas traģiski

tautaruna.lv 7.jūnijs 2022, 2:00
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Pixabay.com
Par pēdējo nedēļu apspriestāko tematu soctīklos kļuvis kāds ieraksts, kurā izklāstīts kāds traģisks negadījums - suns aizvests safrizēties uz salonu, gaidot saimniekus, friziere izvedusi suni ārā, tas norāvies un pakļuvis zem auto riteņiem un gājis bojā. Soctīklos tiek lauzti šķēpi - kas vainojams šādā notikumu attīstībā, taču diemžēl suni nekas vairs neatgriezīs....
Mūsu suni tas vairs neatgriezīs, bet vēlos izstāstīt šo prātam neaptveramo bezatbildīgo rīcību," savu stāstu iesāk Agate.
"18.maijā Velo devās uz frizētavu, pie meistares Evas.
Viss bija labi, līdz brīdim,kad sunim bija jādodas pakaļ...
Nezināmu iemeslu dēļ meistare Eva nolēma, ka var suni izvest ārā pastaigāties, ņemot vērā, ka suns atradās svešā vidē, pie svešiem cilvēkiem! Suni, kuram pilsētas dzīve ir sveša.
Pastaigas brīdī suns nomaucās no siknas un aizbēga. Par to,ka suns ir pazudis man paziņoja STUNDU pēc viņa pazušanas un pat ne piezvanot, bet atsūtot garu īsziņu.
Meklējam suni vairāk kā 8 stundas, palīdzēja pat cilvēki no malas, bet pati meistare Eva pēc suņa pazušanas mierīgi turpināja savu darbu un meklēšanā neiesaistījās - viņai esot pilns dienas pieraksts un jāfrizē citi suņi.
Velo atradām ap 21 vakarā, viņš apātiski skrēja un nereaģēja uz mūsu saucieniem. Izskrēja uz ceļa un viņu notrieca. Suns nekavējoties tika nogādāts klīnikā, kur saņēma medicīnisko palīdzību. Velo bija absolūtā šoka stāvoklī, kas pēc ārstes teiktā bija vēl bīstamāk par traumām, kas gūtas sadursmē.
Velo par savu dzīvību cīnijās visu nakti. Viņš nomira. Viņš pie mums bija vien divus gadus un šis bija viņa otrais friziera apmeklējums.
No meistares es neesmu saņēmusi pat atvainošanos, vien piedāvājumu no salona īpašnieces par to,ka var samaksāt... Liekas,ka prāta apstumsums ir viņām abām.
Es nekad nevarēju pat iedomāties,ka suņa apmeklējums pie friziera var beigties ar šādu traģēdiju.
Sargiet savus mīluļus!"
Savu versiju publicējis arī salons: Diemžēl mūsu salonā aizvakar notika pavisam melns notikums. Viss kolektīvs un īpaši meistare Eva izsaka visdziļāko līdzjūtību suņa zaudēšanā. Lai viestu skaidrību no abām pusēm, padalīsimies ar situācijas attīstību salonā. Suns tika atvests 9.30 no rīta - jau ienākot pa durvīm, Velo trīcēja un baidījās pilnīgi no visa. Pēc 2,5 stundu frizēšanas suns koridorā gaidīja saimnieku un bija tik ļoti nocieties un nostresojies, ka sāka čurāt uz paklāja. Tikai un vienīgi šī iemesla dēļ, suņa labsajūtas vārdā, viņš tika izvests tur pat pie durvīm nokārtoties - uzreiz piebildīsim, ka šī nav ierasta prakse, līdz šim šādi nebijām rīkojušies. Suns nokārtojās un vienā acumirklī izlīda no kaklasiksnas un aizskrēja. Suns, redzot, ka viņam nāk klāt, metās bēgt un nedevās rokās. Tika informēta policija, saimnieki un visa informācija nodota gan radio, gan FB.
Protams, ir skaidrs, ka tā nevajadzēja darīt - ja suns tiek atstāts salonā, tad tur arī sagaida saimnieku. Svešs suns ir svešs suns. Un skaidrs ir arī tas, ka Eva varēja rīkoties savādāk - zvanīt saimniekiem uzreiz, nevis rakstīt ziņu; piedalīties meklēšanas darbos līdz vakaram nevis tikai uzreiz pēc suņa aizmukšanas.
Tomēr ņemsim vērā, ka stresa situācijās ne vienmēr izdodas pieņemt pareizākos lēmumus. Eva ir grūmeris, nevis stresa situācijām trenēts kareivis. Mēs visi uz stresā rīkojamies citādi, un ne vienmēr iekšējā pasaule iet kopā ar ārējo, tomēr tā būs jau cita tēma. Gan meistare Eva, gan viss kolektīvs ļoti pārdzīvo notikušo - pretēji izskanējušajiem komentāriem par vienaldzību. Diemžēl viss ko varam darīt ir izteikt līdzjūtību un uzņemties juridisku atbildību par notikušo, bet suni atgriezt nevaram.
Un, lai cik arī neglīta un ciešanu pilna nebūtu šī situācija - Eva nav slepkava. Eva un arī mēs visi pārējie vienmēr esam darījuši visu, lai suņi (un arī saimnieki) pie mums justos cik labi vien iespējams. Šis gadījums ir nelaimes gadījums ar augstu cenu, nevis ļaunprātība. Sirsnīgs paldies visiem klientiem, kas snieguši arī mums morālu atblastu!"
Abi ieraksti ir izpelnījušies dažādu reakciju - daļa cilvēku ir suņa saimnieces pusē, iesaka salonu iesūdzēt tiesā, pār salonu izgāžot savu dusmu un niknuma vilni. Daļa tomēr aizstāv salonu, norādot, ka atgadījums bija neveiksmīgu lēmumu rezultāts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:51

Jaunākās diskusijas