VIDEO. Ķīšezerā kopš vakardienas noplūst dīzeļdegviela; draud izvērties dabas katastrofa

tautaruna.lv 27.maijs 2022, 15:56
 
Ekrānuzņēmums
"Tepat Rīgā, Ķīšezerā, notiek dabas katastrofa reāllaikā! Kopš vakardienas no pusnogrimušā kutera ezerā izplūst tonnām dīzeļdegviela. Atbildīgie dienesti joprojām par to neliekas ne zinis," mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījis Raimonds Butkāns, kurš jau piecas stundas mēģina vērst atbildīgo dienestu uzmanību uz šo faktu.

"Pēc pusotras stundas neviens dienests nav ieradies. Bija piebraukuši kaut kādi vīri apsekot tās neveiksmīgi noliktās bonas, bet arī neko neizdarija un aizbrauca. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Rīgas pašvaldības policija! Kur jūs esat?" ap pulksten 13 mikroblogošanas vietnē "Twitter" ar vēl vienu ierakstu dalījās K. Butkāns.

Rīgas pašvaldības policija trauksmes cēlājam tviterī vien atbildēja, ka

šajā vietā vakar no kutera tika izglābtas četras personas. Pašlaik tiek plānots turpmākais darbs.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas speciāliste informēja, ka vakar īsi pēc plkst. 20.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ķīšezeru Rīgā, kur peldlīdzeklim bija radušās problēmas. Notikuma vietā konstatēts, ka pirms VUGD ierašanās no jahtas Valsts policijas darbinieki ar kuteri izglāba sešus cilvēkus. Ugunsdzēsēji glābēji uzstādīja norobežojošās bonas, lai novērstu iespējamo degvielas noplūdi.

Diemžēl, kā liecina aucliecinieka teiktais un nofilmētais, bonas ir pazudušas, savukārt dīzeļdeviela turpina izplūst. "Bonas nogrimušas, dīzeļdegvielas smaka un plankumi visur. Ko jūs plānojat tur? Uzlieciet vēl bonas, aizveriet bākas ventilāciju un tad varat plānot. Tas jums nav ugunskurs pludmalē vai jaunietis ar atvērtu aliņu! Tās ir degvielas tonnas ūdenī tagad!!!," trauksmi ceļ A. Butkāns.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:57

Jaunākās diskusijas